hirdetés

Kulturális programok a megújult Centrál Kávéházban

Kulturális programokkal, köztük irodalmi estekkel, koncertekkel és könyvbemutatókkal is várja a közönséget a megújult Centrál Kávéház Budapest belvárosában.

hirdetés

A hagyományok felélesztésével és a kortárs művészet bevonásával kínál igényes kulturális kikapcsolódást a Centrál Kávéház - mondta el Juhász Anna, a Centrál Kávéház kulturális programjainak vezetője a keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

A programok között szerepel egyebek mellett október 10-én Lackfi János új kötetének bemutatója, október 16-án rendhagyó irodalomóra Oscar Wilde-ról, október 21-én pedig Szabó Lőrinc-est. A gyerekeket október 5-én diavetítés, meseolvasás és kézműves foglalkozások szórakoztatják, de november 9-én és december 7-én is lesz családi délelőtt. November 13-án Jaume Cabré katalán író jelenlétében rendeznek zenés irodalmi estet, december 14-én pedig jótékonysági vásár, karácsonyi koncert és felolvasások színesítik a programkínálatot. A tervek szerint a tematikus esteken a Centrál Kávéház törzsvendégeit idézik meg, emellett dzsesszkoncertek, gasztronómiai és képzőművészeti programok is várják majd a közönséget.

Somody Imre, a Centrál Kávéház tulajdonosa az elmúlt évek nehézségeit felidézve rámutatott: a mélyponton úgy sikerült túllendülni, hogy olyan szakembereket gyűjtött maga köré, akik különböző értékeket képesek hozzáadni a történelmi épületben található kávéház szellemiségéhez. "Olyan kávéházat kell létrehozni, ahol a budapestiek és a turisták is jól érzik magukat" - hangsúlyozta.

Hozzáfűzte, hogy szeptember 20-tól már őszi étlap várja a betérőket: a kávéház kínálata bővült többek között az angol reggelivel, emellett a nemzeti gasztroértékekre építve a Hortobágyi húsos palacsintától kezdve a tojásos galuskán át a borjúpörköltig kínálnak ételt az amerikai palacsinta, a klasszikus Cézár saláta és a bécsi szelet mellett.

A megújult Centrál Kávéház falain művészekről, írókról és költőkről - mások mellett Kaffka Margitról, Ady Endréről, Babits Mihályról, Kosztolányi Dezsőről és Márai Sándorról - láthatók fotográfiák. Ernst Wastl, az Ernst Galéria tulajdonosa, a Centrál Kávéház belsőépítészeti megújulásának vezetője kiemelte: a céljuk az volt, hogy a szép és hangulatos terasz kialakításával a belföldi és a külföldi vendégek is kedvet kapjanak betérni a budapesti Károlyi Mihály utca és Irányi utca sarkán álló kávéházba.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai