hirdetés
hirdetés

Lencsevégen a szakma

Hagyományteremtő szándékkal indul országos fotópályázat a turizmus-vendéglátás területén. A Tourism is our passion célja, hogy a turizmusban élők hivatásuk végzése közben – fényképezőgéppel vagy akár mobillal - megörökítsék a szolgáltatásnyújtás, az alkotás, a kiszolgálás élményét és ezeket az emlékeket megosszák a nagyközönséggel.

hirdetés

Azoknak, akik ebben dolgoznak vagy dolgoztak, gyökeresen megváltozott a munkája az elmúlt évben. Sokakon a fásultság jelei látszanak, és vannak olyanok is, akik közel állnak ahhoz, hogy feladják a hivatásukat, vállalkozásukat. Adjuk vissza a szenvedélyüket! Idézzük fel a szakmánk szépségeit!

A Tourism is our passion fotópályázat képeivel a szervezők szándéka betekintést nyújtani turizmus-vendéglátás kulisszái mögé. Elmesélve, miből és hogyan születik meg egy szolgáltatás, egy gyönyörű koktél vagy ízletes főfogás, ami boldoggá teszi a vendégeket. 

A fotópályázat küldetése, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban, vendéglátásban dolgozók helyzetére, örömeire és kihívásaira. Továbbá az, hogy segítse a közösségépítést az ágazaton belül, valamint bemutassa, vagy ha szükséges, visszaadja a munkavállalóknak a szakmájuk iránt érzett lelkesedését.

A verseny idei témája a „Változás”, ily módon megörökíti és emléket állít a pandémia által legsúlyosabban érintett ágazat rendkívüli időszakának. Az elmúlt év nehézséggel és kilátástalansággal éppúgy teli volt tűzdelve, mint összefogással és segítséggel. Ezeket a pillanatokat - a változást, a humort, a hősiességet és a csendet - szeretnénk látni a pályázatra beküldött fotókon. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

A győztes képek az ország hét pontján, egy időben megnyíló kiállításokon adnak majd betekintést a szakmánk kulisszái mögé, miközben segítenek emlékezni és egyben jövőképet alkotni.

Kategóriák:

  • 2020 emlékei
  • Turizmus hősei
  • Pillanatnyi mosoly
  • Vendégek nélkül (csend)

Zsűrizés és szavazás: a beadott pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a fődíjat pedig a közönségszavazás győztese kapja. A kiállításra minden kategória, zsűri és közönség által választott első három helyezettje kerül.

Zsűri tagjai: Baki Péter (elnök, Magyar Fotóművészek Szövetsége), Nánási Pál (fotográfus), Pesti István (konyhafőnök, Platán, Tata), Varró Zoltán (designer), Vágó Ágnes (főszerkesztő, turizmusonline.hu), Nagy-Szász István (CPI Hotels).

Pályázók köre: szállodások, vendéglátósok, külsős kollegák, turisztikai szakemberek, valamint azok, akik igénybe veszik az általuk nyújtott szolgáltatást.

Nevezés: Díjmentes. A mobillal vagy fényképezőgéppel készült pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a tourismisourpassion.com weboldalra. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. Egy pályázó maximum 10 fotót küldhet be, kategóriától függetlenül. Minden képhez rövid képaláírás is szükséges. A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG formátum, oldalarány: 1:1 vagy 4:3, felbontás: minimum 7 Mpixel, fájlméret: maximum 16 MB.

Pályázati időszak: 2021. február 10. – 2021. március 10.

Az eredményhirdetés 2021. március 30-án várható.

A fotópályázat nyereményei között az alábbiak találhatóak: MIELE porszívó, METRO gourmet csomag, CEWE Nyeremény kupon, éves belépőjegy Mai Manó Házba és szállodai voucherek. Bővebb infóért látogass el oldalunkra! Kiemelt partnereink a MIELE Professional és a JAB, fő támogatóink a METRO és a CEWE.

Országos kiállítás megnyitó: 2021. április (a pontos időpont a korlátozások változásától függ)

Jótékonysági árverés: Az ország hét pontján szervezett kiállítás végeztével a nyertes pályaműveket jótékonysági árverésre bocsájtják a szervezők. A nevezők a képek feltöltésekor kiválaszthatják, hogy melyik alapítványhoz jusson el az árverésből befolyt összeg az alábbi három közül: Veni Vidi Vici alapítványBátor Tábor AlapítványKék Madár Alapítvány.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk