hirdetés
hirdetés

Létszámstop, hírlevél, MSZÉSZ 2023-ban

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  (MSZÉSZ) őszi, tisztújító LVI. közgyűlésének kezdő napján, a 139 tagot magába foglaló Társult Tagok megbeszélésénmi is részt vettünk.

hirdetés

2022. november 8-án, a Radisson Blu Béke Hotelben tartott délutáni találkozón a Társult tagok vezetője, Takács Ferenc (Assur Kft.) elsőként a "Létszámstop a körünkben legyen vagy ne legyen?" kérdést vetette fel a jelentős számban összegyűlt szállodai/éttermi beszállítók körének, és máris parázs vita alakult ki a téma kapcsán.

Hiszen volt, aki amellett érvelt, igenis szükséges a társult tagok körében a létszámkorlátozás, mert nem normális dolog, hogy egy-egy szakmát akár 4-5 cég is képvisel egyszerre, mások pedig amellett tették le a voksukat - így többek közt a gyűlésen jelen lévő MSZÉSZ vezetőség képviselői is -, hogy ennek nincs sok értelme, nem látják indokoltnak, mert akkor megszűnne annak lehetősége, hogy egy-egy téma kapcsán több kínálattal is találkozik egy szállodás vagy éttermes, amikor éppen egy adott termék kapcsán körülnéz a beszállítói piacon.

A Társult Tagok gyűlésén: baloldalt Baldauf Csaba, középen Takács Ferenc és Sárvári-Deák Zsófia / Fotó: Tamás Pál
A Társult Tagok gyűlésén: baloldalt Baldauf Csaba, középen Takács Ferenc és Sárvári-Deák Zsófia / Fotó: Tamás Pál

Másik érve a vezetőségnek az anyagiakat érintette, hiszen, mint mondták, nem mindegy, mennyit tesz hozzá a Társult tagok csoportja a Szövetség teljes költségvetéséhez, és ha esetleg létszámstopot rendelnek el, annak bizony bevételcsökkentő vonzata is lehet, amelynek minden bizonnyal tagdíjemelési vonzata lesz.

Felvetődött, hogy szavazzon-e vagy sem ebben a kérdésben a tagság, azonban mivel a jelenlévők nagyon kis arányban támogatták a létszámstopot, ezért elvetették a kérdést.

Azt azonban nem, hogy komolyan kell foglalkozni azzal a területtel, miképp érik el a társult tagok a potenciális megrendelőik körék - ezért abban megállapodtak mindnyájan, hogy ezt a kérdést nem lehet a szőnyeg alá söpörni, hanem a közeljövőben mindenképp foglalkozni kell.

Második témapontként a hírlevél kérdése "került terítékre". Itt azt járták körül a jelen lévők, hogy jó-e jelenlegi formájában az MSZÉSZ által összeállított hírlevél, mennyire és vajon megfelelő mértékben érik el a tagságot a beszállítók által küldött ajánlatok, és vajon váltsanak-e a most kizárólag szöveges formában készített hírlevél megjelenési formáján, és így visszaváltsanak-e a korábbi, képes megoldásra, avagy sem. Végül itt valóban történt szavazás, meg is született az eredmény: jöjjön ismét a képekkel megjelenő változat, az kerüljön a továbbiakban a lehetséges, potenciális megrendelőket is jelentő szállodások, éttermesek email fiókjába.

Végül az MSZÉSZ jelen lévő vezetőségét faggatták a Társult tagok képviselői: mi várható jövőre? Mikor és hogyan tervezik a tagsággal való programokat, rendezvényeket? Kiderült, lesz ismét tavaszi, majd őszi régiós ülés az ország különböző pontjain. Május elején pedig közgyűlést terveznek - ennek helyszíneként elsősorban egy Pest környéki szálloda jöhet szóba. Két napos lesz az őszi, novemberi közgyűlés, és az is kiderült, a vezetőség figyel arra, hogy a régiós ülések - ha egy mód van rá - egymást követő napokon legyenek, 1 héten két helyszínnel. És ha lehetséges, kétheti váltásokban tartják majd a találkozókat.

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk