hirdetés
hirdetés

Lezárult két turisztikai fejlesztés Gyulán

Lezárult Gyulán két turisztikai fejlesztés, amelyekre az önkormányzat 318,8 millió forint uniós támogatást nyert el - közölte a projektgazda kedden az MTI-vel.

hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből elnyert összegből egyrészt felújították, szélesítették a Dobozi úti kerékpárutat, amely a várost és a népszerű szanazugi, Kettős-Körös mellett lévő vízi paradicsomot köti össze. Leaszfaltoztak több mint négy kilométer útszakaszt, a kerékpárút és a járda közé padkafolyókát építettek be, amely a csapadékvizet a meglévő víznyelőkhöz vezeti. A teljes - azaz a 757 méter bel- és 3397 méter külterületi - kerékpárútszakaszon is felfestették az útburkolati jeleket. Az elnyert forrásból fejlesztették a Fehér-Körös partján fekvő, duzzasztó melletti vízi turisztikai fogadóépületet, ahol fedett rendezvénytér épült. A projektet nyár végén zárták le - írták.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

“Gyula nyitva van, Gyula nyitva marad!” Ezt írta közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester annak kapcsán, hogy ha a város legvonzóbb turisztikai attrakciói, a fürdő, a vár és a kastély működik, akkor a szállásadók számíthatnak arra, hogy ősszel és télen is lesz elég vendég - írja a Gyula TV.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk