hirdetés
hirdetés

Lidós gyereköböl Balatonberényben

Elsősorban a kisgyerekes családok kapnak majd szinte teljesen új strandot Balatonberényben a lidós gyereköböl megépítése miatt, de a felnőttek is egy szebb fürdőt találnak a jövőévi nyitás után.

hirdetés

A község önkormányzata és a Balatonberényi Nonprofit Kft. 41,2 millió forint támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség balatoni strandok fejlesztésére kiírt pályázatán. A pénzből 36 millió forintot fordítanak a Községi strand fejlesztésére, s ezt még további összegekkel saját forrásokból is kiegészítik. 

A legnagyobb újdonság a strand nyugati részén kialakított lidós öböl lesz, amit térkővel burkolt sétány vesz körbe. Az öbölben leterített homokot a két oldalon kialakított gátakkal védik majd, hogy a hullámok ne mossák a Balatonba. A teljes keretből több mint 5 millió forintot fordítanak a Naturista strand fejlesztésére is. 

A strand jelentős részét behálózza egy Y-alakban kialakított, 1050 négyzetméteres felületű térkővel burkolt sétány, ami a strand nyugati oldalán lévő gazdasági bejárattól az új lidós öbölig és a keleti oldalon lévő pénztárig nyúlik. 

A fürdő teljes területén föld alá vitték az elektromos vezetékeket és a hangosítás légkábeleit, ezzel szebbé és biztonságosabbá téve a strandot - olvasható a Balatontipp oldalán. 

fotó: Győrffy Árpád / forrás: balatontipp.hu
fotó: Győrffy Árpád / forrás: balatontipp.hu

 

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk