hirdetés

Magyar étterem nyűgözte le a világ egyik legnagyobb gasztroguruját

A sokcsillagos francia séf, Guy Savoy tért be Valentin-napon a Costesbe vacsorázni, majd ennyit mondott: “amit ma itt ettem, három Michelin-csillagot érdemel.”

hirdetés

Nem mindennapi vendége volt a Ráday utcai Costesnek. A nemzetközi kulinária egyik legnagyobb alakja, Guy Savoy tért be a minap vacsorázni. A történet szerint Savoy a vacsora után beszélgetésbe elegyedett a Costes kiváló séfjével, Palágyi Eszterrel, aki természetesen szakmai tanácsot is kért, történetesen, hogy mire kell még odafigyelnie ahhoz, hogy a Costes kiérdemelhesse a második Michelin-csillagát. “Viccel, kisasszony? – így a francia - amit ma itt ettem, három Michelin-csillagot érdemel.”

Guy Savoy és Palágyi Eszter, a Costes séfje
Guy Savoy és Palágyi Eszter, a Costes séfje

Guy Savoyról annyit kell tudni, hogy a nevét viselő éttermek tulajdonosa Párizsban és Las Vegasban, mindemellett további négy étterme van még a francia fővárosban. Keze alatt “nevelkedett” Gordon Ramsay, aki Savoyt tartja kulináris mentorának. 

A párizsi Guy Savoy étterem 2002-ben gyűjtötte be a harmadik Michelin-csillagát, majd a brit Restaurant Magazin a világ 50 legjobb étterme közé rangsorolta. Savoy Las Vegas-i étterme a két Michelin-csillag mellett az AAA Five Diamond Award és a Forbes Five Star Award nyertese, valamint a világ leghíresebb bor- és borkultúra-magazinja, a Wine Spectator Grand Award birtokosa. Savoy a szakmai elismerések mellett 2000-ben megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjét is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk