hirdetés
hirdetés

Magyar kézben a Neckermann Magyarország

Itt a Neckermann Magyarország legfrissebb sajtóközleménye.

hirdetés

"A Neckermann Magyarország (N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságésleányvállalata a Thomas Cook Air Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság)a Thomas Cook Csoport anyavállalatánál és egyes külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek ellenére az elmúlt hónapokban is tovább folytatta a tevékenységét, szinte egyedüliként talpon maradva a cégcsoporton belül. A 2019. szeptember végén kialakult váratlan krízishelyzetet sikerült úgy kezelni, hogy a már lefoglalt utazások legnagyobb része változatlan, vagy módosult feltételekkel a korábban megszokott színvonalon megvalósulhatott, vagy megvalósulhat, és néhány hét elteltével a Neckermann Magyarország meg tudta tenni az első lépéseket az új utazások értékesítésének folytatása terén.

Mindez köszönhető a több, mint 25 év alatt kivívott piacvezető pozíciónak, a Neckermann Magyarországnál felhalmozódott szakmai tudásnak és tapasztalatoknak, a vezetők és a munkatársak elkötelezettségének és lelkesedésének, valamint a partnerekkel az évtizedek során kialakult stabil szakmai kapcsolatoknak. Külön ki kell emelnünk utasaink együttműködését, a számtalan pozitív visszajelzést, melyben töretlen bizalmukról és megelégedettségükről biztosították a vállalatot a nehéz időszakban is. A Thomas Cook Csoport utazásszervezést végző magyar leányvállalata a jövedelmezőségét az elmúlt években az iparági átlagot is jóval meghaladó, egyre magasabb szintre tudta növelni, 2018-ban több mint 650 millió forint adózott eredménye volt. Ezt a sikert kívánta továbbvinni a menedzsment és mindent megtett annak érdekében, hogy a kiváló szakmai tudással és nagyfokú tapasztalattal rendelkező csapat egyben maradjon és a nehézségeken felülkerekedve, győztesen kerüljön ki ebből a helyzetből is.

Mindeközben a háttérben az osztrák anyacég, a Thomas Cook Austria AG felszámolója befektetőkkel tárgyalt a magyar leányvállalatok eladásáról. A folyamat lezárásaként,a Central Cégcsoport egyik tagja, a Central Turisztikai Holding Kft. lett az új tulajdonos, és ennek a befektetésnek köszönhetően a magyar leányvállalatok sikeresen leváltak a csődbe ment Thomas Cook Csoportról. A fentiek eredményeként a korábban a Thomas Cook Csoporthoz tartozó Neckermann Magyarország egy magyar tulajdonosokkal rendelkező, két cégből álló magyar cégcsoporttá (Neckermann Magyarország Cégcsoport) alakult át. A Central Cégcsoport támogatja a Neckermann Magyarország Cégcsoport menedzsmentjének azon törekvését, hogy biztosítsa az utazási vállalkozói tevékenység továbbfolytatásához szükséges feltételeket, a munkahelyek, valamint a szakmai tudás és tapasztalatok megőrzésére és természetesen utasaik megtartására.

A Thomas Cook Cégcsoport, mint több évtizedes szakmai háttér egyik napról a másik napra történt megszűnése miatt alapjaiban megváltozott működési feltételek, és a tulajdonosváltozás egyaránt az eddigi struktúra, és folyamatok teljes átszervezését teszik szükségessé, amely az új tulajdonos döntései és a vele történt egyeztetések eredménye szerint kerül végrehajtásra 2019. év végéig az alábbiak szerint:

Az utazásszervezői tevékenység hátterét úgy az árualap, mint az informatika oldaláról újra kell építeni. Ezt a feladatot a Neckermann Magyarország Cégcsoporthoz tartozó, korábban a charter járatok helyeinek biztosítására, ill. értékesítésére létrehozott leányvállalata NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Kft. (névváltozás előtt Thomas Cook Air Kft.) látja el azzal, hogy 2020. január 1-től az utazásszervezői tevékenységet a NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Kft. fogja végezni.

Ezzel összhangban aThomas Cook Cégcsoport csődje után az átmeneti időszakban a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. továbbra is folytatja az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét, a későbbiekben pedig az utazásközvetítői tevékenységre koncentrál. Az utazásszervezői és utazásközvetítői utazási ajánlatok továbbra is a Neckermann Magyarország Cégcsoport www.neckermann.hu weboldalán lesznek megtalálhatók.

2019. december 20-tól elérhetővé válik a folyamatosan bővülő, újjászervezett 2020-as nyári Neckermann árualap, az utasok körében kedvelt ajánlatok jelentős részét tartalmazó kínálattal.

A menedzsmenten belül személyi változás nincs, a vezetői feladatokat változatlanul dr. Békefi Veronika és dr. Szvoboda János látja el" - áll a közleményben.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk