hirdetés
hirdetés

Már hétfőnként is látogatható a Szépművészeti Csontváry-kiállítása

Már több mint 90 ezren voltak kíváncsiak a Szépművészeti Múzeum Csontváry-kiállítására, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel már hétfőnként is látogatható, hétvégén pedig korábban, 9 órakor nyitja meg a kapuit az intézmény.

hirdetés

Százhetven éve született Csontváry Kosztka Tivadar; az évfordulót közös kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. A festőgéniusz életművének legjelentősebb műveit őrző két közgyűjtemény anyagából összeállított tárlat a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében, április közepén nyílt meg a Szépművészetiben, ahol július közepéig látható - közölte a múzeum szerdán az MTI-vel.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Szépművészeti közleménye hangsúlyozza: a negyvenöt Csontváry-művet felvonultató kiállítás tisztelgés a magyar festészettörténet egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt. A két intézmény egyesített gyűjteményének köszönhetően a kiállításon együtt látható Csontváry híres Önarcképe és Magányos cédrusa, a nagyméretű Taorminai görög színház romjai és a Nagy Tarpatak a Tátrában című festménye, valamint a Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban és a Jajcei vízesés című alkotásai is.

A negyvenöt művet - köztük a csaknem harminc négyzetméteres Baalbeket és a többi óriásfestményt - felvonultató tárlat teljes képet nyújt Csontváry fő témáiról, motívumairól és életéről - emeli ki a közlemény. A kiállítás, amely végigkíséri a művész másfél évtizedes festői pályáját, augusztustól a pécsi Csontváry Múzeumban lesz látható.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk