hirdetés
hirdetés

Már látogatható az óbudai fénypark

A téli időszakra Budapest két népszerű strandja is átalakult fényparkká: a margitszigeti Lumina Park Budapest 150 után megnyitott a karácsony hangulatát hozó Lumina Christmas Park is Budán, a Római strandon.

hirdetés

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) a téli, hideg hónapokra hozta létre a Lumina Christmas Parkot Óbuda népszerű strandján, kihasználva a Római fürdő héthektáros területének adottságait. A mesés Christmas Village a fények birodalmába viszi látogatóit, megjelenítve a magyar és az európai karácsonyi ünnepek csodáit, szimbólumait egy nagyjából egy kilométer hosszú útvonalon.

Forrás: BGYH
Forrás: BGYH
 

Található benne karácsonyi posta, manók műhelye ajándékgyárral, jégvilág pingvinekkel, rénszarvas ösvény és karácsonyfaerdő, fel lehet ülni a színpompás szánra, a karácsonyi buszra és a körhintára, végül a Mikulás házában is vendégeskedhetünk.

Az óbudai önkormányzattal közösen a kerületi intézményekből több mint 200 gyermek csodálhatta meg a fényparkot a megnyitó napján. A MikulásGyárral stratégiai együttműködést kötött a BGYH: a Lumina Christmas Park is adományátvevő pont lesz, ahol a MikulásGyárnak szánt csomagokat le lehet adni.

A megnyitó ünnepségen dr. Bősz Anett Budapest Főváros főpolgármester-helyettese, Dr. Kiss László, III. Kerület Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Borosné Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket.

A fénypark 2024. január 15-ig látogatható sötétedéstől 21 óráig. 

(forrás: BGYH / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk