hirdetés
hirdetés

Márciustól belépős lesz a Szent István Bazilika

Jövő tavasszal Budapest emblematikus nevezetessége, a Szent István Bazilika bevezeti a kötelező adomány helyett a belépőjegy-rendszert.

hirdetés

A felnőtt egyéni belépő 1200.-Ft, a 15 főn felüli csoportoknál 900.-Ft lesz, ezenkívül terveznek kombinált jegyeket is a kincstárral és a kilátóval - derült ki a Magyar Idegenvezetők Egyesületének (MIE) közelmúltbeli fórumán. Az egyesület telefonon azt az információt kapta, hogy ha egy idegenvezető 15 fő alatti csoportot, vagy egyéni vendégeket kísér, szintén kell majd belépőt fizetnie.

A fórumon jelenlévők véleménye alapján - akik között Caesar Évát, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének (MISZ) elnökét is üdvözölhették -, az idegenvezetők kérik ennek a döntésnek a megváltoztatását, "hiszen ha csak 1 egyéni vendéggel megyünk, akkor is a munkánkat végezzük, és a legtöbb helyen - például a jóval magasabb árú zsinagógában is természetes, hogy beengedik az idegenvezetőt, belépőjegy megfizetése nélkül" - olvasható a szövetség tagjainak érvelése a MIE honlapján.

Ezért a MIE és a MISZ közös levelet írt a Bazilikának, amelyben megkérték az illetékeseket, hogy tekintet nélkül a vendégek létszámára, az idegenvezetőknek soha ne kelljen fizetni belépéskor.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk