hirdetés
hirdetés

Meghiúsult az utazás, csalás miatt nyomoz a rendőrség

120 ember összesen ötmillió forintot fizetett ki egy kecskeméti tanárnőnek, aki az őszi szünetre hirdetett franciaországi utazást a diákoknak, családtagjaiknak és ismerőseiknek. Az utazás előtti este kiderült, nem mennek sehova. A rendőrség csalás miatt indított nyomozást.

hirdetés

A kirándulást a kecskeméti Katedra Középiskola egyik tanárnője szervezte és rendkívül vonzó áron hirdette meg. A meghiúsulást követően az egyik jelentkező értesítette a Hírös.hu-t az esetről.

A 45.000 forintba kerülő, hatnapos, a Loire menti kastélyok és Párizs meglátogatását is tartalmazó utazás az információk szerint magában foglalta volna az útiköltséget, a szállást 3 és 4 csillagos szállodákban, a félpanziós ellátást és a belépőket múzeumokba, kastélyokba, illetve a szajnai hajózást.

A szervezővel e-mailen keresztül tartották a kapcsolatot, az indulás előtti este pedig kaptak egy levelet a jelentkezők, miszerint az utazás elmarad, de a pénzt mindenki visszakapja. Aki nem olvasta az e-mailt, az csak az indulás reggelén jött rá: se busz, se kirándulás nincs. Az információk szerint a tanárnő egy ideig hitegette a károsultakat, több találkozót is megbeszéltek, de a pénz nem érkezett meg senkihez.

Már nyomoz a rendőrség

Ezt követően a Kecskeméti Rendőrkapitányságnál feljelentést tettek az ügyben. A rendőrség ezzel kapcsolatosan arról tájékoztatta a Turizmus Online-t, hogy csalás miatt indítottak nyomozást.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól (MKEH) megtudtuk, hogy az esettel kapcsolatban felmerült egy regisztrált utazási vállalkozó érintettsége is, aki buszok bérbeadásával is foglalkozik, ő azonban helyzetének tisztázása érdekében az ügyről bejelentést tett a hivatal felé. Amennyiben a Kecskeméti Rendőrkapitányság az MKEH közreműködését kéri a nyomozásban, úgy a hivatal természetesen segíteni fogja a rendőrség munkáját.

A Katedra Középiskolában úgy nyilatkoztak, hogy a tanárnő valóban az iskolában dolgozik, de ez az ő iskolán kívüli tevékenysége volt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Na ugye virágzik a fekete utazásszervezés!
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk