hirdetés
hirdetés

Metamorfózis Alsóörsön

Augusztus 12 - 14. között rendezik Alsóörsön, az egykori kőbánya helyén létesített amfiteátrumban és turisztikai látogatóközpontban, az Amfi-ban, a, „Metamorphoses Balatonenis” elnevezésű összművészeti fesztiválsorozatának első eseményét, ami egy 3 napos nemzetközi zenei, építészeti és szobrászati workshop.

hirdetés

A közösségi alkotás folyamatában alakot öltő kövek, dallammá formálódó hangok, épületekké szerveződő vöröses sziklatömbök – az átlényegülő anyag titokzatos világába enged betekintést, igézően szép természeti környezetben az a rendezvénysorozat, amelynek során bárki művésszé válhat Alsóörsön.

A sorozat nyitóakkordjának szánt, hazai és külföldi alkotók részvételével megrendezett első összművészeti workshopra 2022. augusztus 12-14. között kerül sor. Az érdeklődők, amellett hogy előadásokon nyerhetnek bepillantást a zene-, a képző- és az építőművészet titkaiba és fortélyaiba, az előadó és a kurzusokat tartó hazai és nemzetközi művészek vezetésével ki is próbálhatják magukat szobrászként, zeneszerzőként, ének- vagy éppen építőművészként is. Vagy ha kedvük tartja, színpadra lépve, közösen énekelhetik el a saját maguk komponálta dalokat.

pixabay.com
pixabay.com
 

A 2023. augusztusáig tartó programsorozat célja a térség életében meghatározó szerepet játszó vöröskő köré szerveződő évezredes életformák és hagyományok feltárása, dokumentálása és újrafogalmazása a modern művészet eszközeivel – közösen készített szobrok, épület-szerkezetek és közösen komponált hangok formájában, a helybeliek és a távolabbról érkezők bevonásával.

A sorozat záró rendezvénye, egy egész héten át tartó összművészeti (szobrászati, zenei és építészeti) fesztivál és közösségi alkotótábor 2023. augusztusában kerül megrendezésre.

A részvétel minden érdeklődő számára nyitott.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk