hirdetés
hirdetés

Mi várható a hosszú hétvégén?

Négynapos hosszú hétvégével zárul a nyaralási főszezon, amit sokan ki is használnak utazásra, kikapcsolódásra, városlátogatásra. A fél ország útra kel.

hirdetés

Belföldön, főleg a fővárosból könnyen elérhető úti célokat részesítik előnyben az utazók, emellett pedig jó pár itthoni desztináció is feltörekvőben van. A Lounge Group kutatását közöljük ezzel kapcsolatban.

A vizsgált utazási típusok közül a többnapos belföldi utazások iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés. Nőtt azok aránya, akik elsődlegesen városlátogatás miatt keresnek fel egy-egy helyiséget, ennélfogva a települések sok nézelődőre számíthatnak a négynapos szünet alatt.

Óriási kereslet, hamar szűkülő kínálat

Azok közül, akik ottalvós kiruccanáson vesznek részt, harmaduk szállodában, ötödük panzióban tervezi eltölteni vendégéjszakáit. Paloznak, Dobogókő - sokan keresik majd fel a látogatók.

A nyaralással kapcsolatos tartalmakban az úticélok közül továbbra is a magyar tenger – ezen belül Tihany és Badacsony- jelenik meg legtöbbször.

Szentendre kiemelkedő számú internetes bejegyzést generáló település, sokan látogatják bájos óvárosa és dunai fekvése miatt.

Szarvas a programok és helyi úticélok széles spektruma miatt kedvelt igazán, a Vízi Színház, a kajakozás és a Szarvasi Arborétum egyaránt remek időtöltésnek számít.

 

Az elemzést a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Lounge Group végezte a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével.

(forrás: Lounge Group / MTÜ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk