hirdetés
hirdetés

Miben különbözik ez a vásár tavalyitól?

– ezt kérdezik mindig Debrecenben Bódor Edittől, az adventi vásárt második éve rendező Főnix Rendezvényszerevező Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. Ekképp cselekedtünk mi is, amikor a szervezők meghívására december 5-6-án az idei adventi vásáron jártunk.

hirdetés

Az újdonságok: a széles gasztronómiai kínálatban idén először az erdélyi ízek háza is megjelenik, a kulturális programok mellett a főtéren a gyerekeket kisvonat és egy jégpálya is várja.

A tavalyi adventi vásárban felállított 33 méteres óriáskerék hatalmas siker volt, több mint 56 ezren váltottak rá jegyet, idén ez már 45 méter magas, és zártgondolás, 360 fokos körpanorámával. A Debrecen Eye névre keresztelt óriáskereket a tervek szerint január 6-ig használhatják.

A vásár különlegessége a német Fekete-erdőből érkezett hütte is. Ebben többek között megkóstolható az eredeti Fekete-erdei forralt bor is. A Régi Városháza kapuja idén is megnyílt, Angyalliget néven fogadja az érdeklődőket. A hozzá vezető utat a Városháza előtt álló két „édes házikó” mutatja, a Debreceni Mézeskalács Háza és a Debreceni Cukrászok Háza.

Idén a Galiba Gyermekfesztivál csoportjainak kiskarácsonyfái mellé Debrecen 24 városrésze egy-egy, a városrészre jellemző díszekkel felöltöztetett karácsonyfával mutatkozik be. Itt láthatjuk „Debrecen Szívét”, a mézeskalácsszívekből formált óriási mézeskalácsszívet, melyet a debreceni mézeskalácsosság történetében fontos szerepet játszó Radics család ajánlott fel.

A debreceni cukrászok összefogásával készült el tavaly Debrecen bejglije. A Debreceni Cukrászok Házában idén is kínálják. A 201 éves születésnapot 201 méter foszlós kalács kínálásával ünneplik. A kalácskoszorúk készítésébe becsatlakozott a híres Gara, az Ibolya, a Kis-Virág, a Mandula, a Mignon és a Szőke cukrászda.

A hét végén december 8-ától Man Ray, a modern fotográfiai nyelvezet egyik legnagyobb alakjának és alakítójának tartott Man Ray (eredeti nevén Emmanuel Radnitzky) képeiből nyílt izgalmas tárlat a MODEM földszinti kiállítótermében. Petrányi Zsolt művészettörténész még a megnyitó előtt tartott tárlatvezetést az újságíróknak, akik betekintést nyerhettek Man Ray művészetébe.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai