hirdetés

Milliárdos fürdő- és szállodafejlesztés Lentiben (látványtervvel)

Önkormányzati beruházásban, mintegy 3,3 milliárd forintos költséggel bővítik Lentiben a gyógyfürdőt, amelyhez kapcsolódóan megépül a térség első négycsillagos szállodája.

hirdetés

A pénteki ünnepélyes alapkőletételen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt mondta: Magyarországon ma mintegy 200 ezer család megélhetését biztosítja a turisztikai ágazat. A 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban induló fejlesztések révén tovább növekedhet a turizmusban foglalkoztatottak száma, s ezzel az adott térség és az egész ország bevételei is növekedhetnek - tette hozzá.

Elmondta, "az elmúlt 24 év sokszor álságos politikájához képest a jelenlegi kormányzat valóban hisz abban, hogy sikeres Magyarország a 21. században csak akkor képzelhető el, ha sikeres vidékről és sikeres fővárosról egyszerre beszélhetünk”.

Ennek a politikának pedig nagyon fontos része, hogy a megyei önkormányzatok elkészítették a megyei fejlesztési koncepciókat az országos kihívásokra felelve, a helyi adottságokat és a helyi lehetőségeket figyelembe véve - közölte Csepreghy Nándor.

A szálloda látványterve (Forrás: zaol.hu)
A szálloda látványterve (Forrás: zaol.hu)


Kell a négycsillagos szálloda a térségben

Horváth László, Lenti polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a térségben 60 kilométeres körzeten belül a magyar oldalon nincs magas színvonalú szálláslehetőség. Márpedig a többet költő és hosszabb ideig itt tartózkodó turistákat csak legalább négycsillagos szállodával, valamint a gyógyfürdő egész évben kihasználható szolgáltatásaival lehet a városba invitálni - fejtette ki.

A szálloda és a fürdő látványterve (Forrás: zaol.hu)
A szálloda és a fürdő látványterve (Forrás: zaol.hu)


A 94 szobás szálloda építéséből, illetve a fedett fürdő élményelemekkel történő bővítéséből álló 3,3 milliárd forintos önkormányzati beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből 1,017 milliárd forintot nyert a város.

A fennmaradó összeg mintegy felét saját forrásból, valamint hitelfelvételből finanszírozza az önkormányzat - mondta el a polgármester az MTI érdeklődésére.

A város történetének eddigi legnagyobb beruházása év végéig elkészül, a közbeszerzési pályázaton nyertes Kalotherm Zrt. kivitelezésében. A szállodaépítés, valamint a fürdőbővítés 50 új munkahelyet is eredményez.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk