hirdetés
hirdetés

Mit jelent a fürdőkben a maszkviselési szigorítás?

Az elmúlt hónapokban már megszokhattuk, hogy meglehetősen szigorú higiéniai szabályokat kell betartaniuk a fürdőknek. Mostanra gyakorlatilag általánossá vált a bejáratnál a testhőmérséklet mérése, ami sok helyen kötelező kézfertőtlenítéssel és a papucshasználat megkövetelésével is együtt jár.

hirdetés

A medencéken és a szaunákon kívüli fedett részeken a maszkhasználat szintén kötelező. Az október 29-i Magyar Közlönyben azonban szerepel néhány szigorítás a maszkhasználatra vonatkozóan az üzlethelyiségeket, vendéglátóhelyeket érintően, ami november 2-tól érvényes. Azt érdemes erről tudni, hogy a fürdővendégek számára ez jelentős változást nem fog hozni. A fürdők éttermeiben, fedett részen lévő büféiben eddig is az volt a szabály, hogy maszkban kellett belépni és csak leülve, illetve az evés, ivás alatt lehetett levenni a maszkot. A mostani kormányrendeletben ez a szabály tételesen is szerepel, csak a 6 évnél fiatalabbakra nem vonatkozik - írja a Termál Online.

Ami újdonság, hogy akik ezt nem tartják be, azokat a hely üzemeltetőjének távozásra kell felszólítania és kötelezni arra, hogy elhagyja a helyet (jelen esetben a fürdőt). Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor a hely üzemeltetője – tehát nem a vendég – rendkívül szigorú szankciókra számíthat. Ebben az esetben ugyanis a kereskedelmi hatóság, vagy a rendőrség 100 ezertől 1 millió forintig terjedő pénzbírságot szabhat ki az üzemeltetőre. Ami ennél is fájdalmasabb lehet, hogy legalább egy napra, legfeljebb egy évre be is zárathatják a helyet. A pénzbírság és a bezáratás együtt is alkalmazható. Ugyanakkor a hatóság figyelembe veszi, hogy a hely üzemeltetője felszólította-e távozásra a maszkot nem hordó személyt, megtagadta-e a kiszolgálását vagy értesítette-e a rendőrséget, miután a vendég nem akart távozni. Amennyiben ezeket az üzemeltető megtette, akkor nem büntetik meg.

Magyarul annyi változásra lehet számítani, hogy a renitens vendégekkel szemben ezentúl határozottabban lépnek fel a fürdőkben, hiszen amennyiben ezt nem teszik meg, akkor azzal a létesítmény bezáratását kockáztatják.

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai