hirdetés
hirdetés

Mit tesz a turizmusért a miniszterelnök kabinetfőnöke?

A miniszterelnök kabinetfőnöke megannyi feladat-, és hatáskör mellett felel a turizmusért és vendéglátásért - derül ki a Magyar Közlöny május 22-i számából.

hirdetés

A 94/2018-as kormányrendelet szövege szerint a kabinetfőnök „a turizmusért való felelőssége keretében előkészíti a turizmusra, az utazásszervező és -közvetítő tevékenységre, az utazási és utazásközvetítői szerződésre, a falusi és agroturizmusra, valamint – a gyógy- és egészségügyi tényezők vonatkozásában az egészségügyért felelős miniszterrel együttműködve – az egészségturizmusra vonatkozó jogszabályokat.

Kialakítja és működteti a turizmus kormányzati irányítási és intézményrendszerét, kidolgozza a turizmusfejlesztés koncepcióját és támogatási rendszerét, a vallási turizmus tekintetében az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációjáért felelős miniszter, a falusi és agroturizmus tekintetében az agrárpolitikáért felelős miniszter közreműködésével.

Kidolgozza a hivatásturizmus koncepcióját és fejlesztési irányait, koordinálja azok megvalósítását.

Összehangolja az európai uniós tagságból adódó kormányzati turisztikai feladatokat.

Irányítja a belföldi és nemzetközi turisztikai marketingtevékenységet.

Kidolgozza és megvalósítja a nemzeti rendezvények koncepcióját.

Kidolgozza a világkiállításokon való magyar részvételre irányuló javaslatokat, valamint ellátja a világkiállításokon való magyar részvétellel kapcsolatos szervezési és lebonyolítási feladatokat, a sportpolitikáért felelős miniszter, valamint a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős miniszter részére szakmai támogatást biztosít a Magyarországon megvalósuló, kiemelt nemzetközi sportesemények lebonyolításához, és közreműködik e sporteseményeket érintő marketing- és kommunikációs tevékenységek megvalósításában.

Irányítja a turizmusdiplomáciai feladatok végrehajtását. Kizárólagosan ellátja az állami bormarketing kapcsán jelentkező valamennyi állami feladatot.

Előzetes véleményezési és egyetértési jogkört gyakorol a turizmussal összefüggő projektek, fejlesztések, programok kialakítását, illetve meghirdetését megelőzően.”

A vendéglátás területén a következő feladathalmazt testálja rá a rendelet:

Előkészíti a „vendéglátásra, valamint a közösségi és állami bormarketing-tevékenységre vonatkozó jogszabályokat. A vendéglátásért való felelőssége keretében meghatározza a vendéglátás irányításának cél-, eszköz- és intézményrendszerét, fejlesztési koncepcióját.”

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk