hirdetés
hirdetés

MUISZ: nyomozati, ellenőrzési és szankcionálási jogkört az MKEH-jogutódnak!

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) bízik abban, hogy a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) átszervezése az ellenőrzési tevékenység erősödéséhez és a jogosulatlan utazásszervezés elleni hatékonyabb fellépéshez vezet.

hirdetés

A közelmúltban megjelent a hír, hogy 2017. január 1-jével jogutódlással megszűnik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal; az MKEH Budapest Főváros Kormányhivatalába olvad bele.

Erdei Bálint, a MUISZ elnöke a tervezett átszervezéssel kapcsolatban lapunknak elmondta, hogy az MKEH és a MUISZ között nagyon jó szakmai együttműködés alakult ki az utóbbi években. A jogosulatlan utazásszervezéssel kapcsolatban voltak közös erőfeszítések és eredmények, és ez nem csak a szakma, hanem a fogyasztók érdeke is. Erdei Bálint arra is emlékeztetett, hogy látták, az MKEH hatásköre és erőforrásai korlátozottak. A MUISZ ezért bízik abban, hogy az átszervezéssel egy nagyobb hatáskörű ellenőrző szervezet létrehozása is megtörténik, így a turizmus még nagyobb teljesítménnyel járulhat hozzá a GDP-hez.

„A jogosultan utazásszervezést csak akkor tudjuk csökkenteni, ha megfelelő számú ellenőrzés történik. Különösen fontos, hogy ez ne csak az engedéllyel rendelkező cégeket érintse, hanem az engedély nélkül működőket is” – emelte ki az elnök. Szükséges lenne, hogy az MKEH jogutódja nyomozati, operatív ellenőrzési és akár szankcionálási jogkörrel is rendelkezzen, tette hozzá.

„Bízunk benne, hogy zavartalan lesz az átmenet, a MUISZ továbbra is minden szakmai támogatást megad az utazásszervezés és a turisztikai szakma érdekében fellépő szervezeteknek” – zárta gondolatait Erdei Bálint.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Már ideje lenne tenni valamit a jogosulatlan utazásszervezőkkel. Az utóbbi időkben ismét egyre többen művelik ezt a tevékenységet, adózás nélkül, sok utast átverve,
akik nem is mernek ellenük fellépni. Határozott jogszabály módosítást is kellene végrehajtani. Hajrá, várjuk az eredményeket, mert a fekete szervezők bátran dolgoznak.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk