hirdetés
hirdetés

MUISZ közgyűlés a piramisok lábánál

Szerdán az egyiptomi fővárosban, Kairóban rendezte őszi közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Honfitársaink egyik kedvenc úti célja Egyiptom, melynek Turisztikai Hivatala arra törekszik, hogy a tengerparti nyaralások mellett a kulturális utak is meghatározó részét képezzék a magyar árualapnak. 

hirdetés

Molnár Judit elnöki beszámolójában részletesen ismertette a MUISZ érdekképviseleti tevékenységét az idei évben. A szövetség 2022-ben folytatta a tárgyalásokat a Pénzügyminisztériummal és a NAV-val adózás témában. Kezdeményezték az MTÜ-nél, hogy a beutazási tevékenység ismét legyen bejelentésköteles. A turistabuszok fővárosi közlekedésének megoldásában napi szinten aktívan egyeztetnek, valamint tárgyalásokat folytattak a Budapest Airporttal annak érdekében, hogy az utazási irodák csoportjainak utasait gördülékenyebben tudják kezelni a repülőtéren. Az elnök arról is beszámolt, hogy több külföldi turisztikai hivatallal is tárgyaltak, mivel a pandémia után a nemzeti marketingszervezetek nagy hangsúlyt fektetnek országaik népszerűsítésére.

Együttműködés a Magyar Turisztikai Ügynökséggel
A szövetség sikeresen pályázott az ECTAA 2021/2022 évi tagdíjára, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával pedig a MUISZ-tag irodák kedvezményesen vehettek részt az egyébként roppant költséges, de hasznos ASTA River Cruise Expón. A rendezvény sikerén felbuzdulva, jövő évi közgyűlését is Budapesten tartja az amerikai utaztatókat tömörítő szervezet. A MUISZ részt vett Dél-Kaliforniában a LIVE workshopon is, amelyen hazánk a V4 országokkal közösen népszerűsítette magát.

Molnár Judit elnök beszámolója
Molnár Judit elnök beszámolója

Biztonsági hálót jelentek az irodák az utasoknak
Az európai utaztatók ernyőszervezete, az ECTAA ciprusi közgyűlésén is részt vettek a szövetség képviselői, ahol központi témaként merült fel az utazási csomag, valamint az országonként eltérő mértékű vagyoni biztosíték felülvizsgálata, valamint a kötelező felelősségbiztosítás bevezetése. Az elnök kiemelte, hogy a MUISZ mintegy száz alkalommal adott interjút különböző médiákban, és fontos üzenetként hangsúlyozva, hogy egy olyan nehéz időszakban, mint a pandémia, bebizonyította a szakma, hogy válságálló, szereplői talpon tudtak maradni, és nem indult csődhullám az ágazatban. A Marketing és Kommunikációs Bizottság az Utazási Irodával utazók Facebook oldalon egy online kérdőívvel igyekezett az utasokban tudatosítani, hogy milyen komoly biztonsági hálót jelentenek az utazási irodák az egyéni szervezéssel szemben, különösen válsághelyzetekben, amelyekből akadt bőven az elmúlt években.

90 százalékban épült vissza a vendégforgalom
Molnár Judit elmondta azt is, hogy a belföldi értékek, látnivalók megismertetésére számos tanulmányutat szerveztek idén tagjaik számára, egyebek között a Szentendrei Néprajzi Múzeumba, Miskolcra és Füzérradványba, a borsi Rákóczi-kastélyhoz valamint Pannonhalmára, illetve a jövő évi EKF-projekt megismertetésére Veszprémbe és környékére. A programsorozat folytatásaként jövőre a Nemzeti Múzeummal és a szabadkígyósi Wenkcheim-kastéllyal ismerkedhetnek meg a MUISZ tagok. Idén sor került egy spanyol tanulmányútra is, amelynek Valencia volt a helyszíne.

A szövetség közgyűlését B2B workshop követte a magyar kiutaztatók és az egyiptomi szolgáltatók részvételével, amelyen az Egyiptomi Turisztikai Hivatal képviseletében Amr Elkady köszöntötte a résztvevőket. A szakember hangsúlyozta, hogy az ország célja, hogy hazánkból egyre több utazó vegyen részt a tengerparti nyaralásokon túl kulturális körutazásokon is. Molnár Judit a szakmai találkozó nyitányaként elmondta, hogy 2019-ben 120 ezer magyar utas látogatott Egyiptomba. Idén ennek 90 százalékát éri el az utasvolumen, amely várhatóan a következő években dinamikusan visszaépül, és meg is haladja a rekordév forgalmát.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk