hirdetés
hirdetés

Nálunk designverseny, lapcsoportunk másik tagjánál diákverseny

Harmadik alkalommal hirdet idén pénzügyi versenyt Legyél te is pénzügyi junior klasszis! címmel lapcsoportunk tagja, a Privátbankár.hu Kft., ezúttal a technikumok és szakiskolák számára. A versenyre október 14-ig délig várják a 14-19 év közötti diákok jelentkezését, hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón az Aria Hotel Budapestben.  

hirdetés

Gáspár András, a Privátbankár.hu lapigazgatója elmondta, a két korábbi, szakiskolák számára kiírt versenyen több mint 1500 négyfős csapat vett részt. Mostanáig, mintegy tíz nappal a jelentkezési határidő előtt már több száz csapat jelentkezett.

Elhangzott még, hogy a diákok szakértők által összeállított, valós élethelyzetekre alkalmazható tananyagból készülhetnek a versenyre, amely a mostani nehezebb gazdasági helyzetben elengedhetetlen a boldoguláshoz. Az első két forduló online lesz, a harmadik, országos döntőn pedig személyesen vesznek részt a megyei forduló győztesei Budapesten december 8-án. Rangos és komoly díjak kerülnek majd kiosztásra a verseny győzteseinek kihirdetésekor, amelyeket a támogatók ajánlottak fel a diákoknak - és nem egy esetben a felkészítést irányító tanároknak is.

A versenyt támogatók képviselői a tájékoztatón / Fotó: Izsó Márton
A versenyt támogatók képviselői a tájékoztatón / Fotó: Izsó Márton

Pénzügyi tudatosság a fókuszban
Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára kiemelte, hogy az elmúlt években jelentősen javult a lakosság, különösen a fiatalok pénzügyi tudatossága, amit az egész társadalom, és nemzetgazdaság számára kedvező. Ezt tükrözi a lakossági állampapírok iránti igény növekedése és a nyugdíjcélú- és lakossági megtakarítások emelkedő szintje is. Megjegyezte azt is, hogy 2017 óta a pénzügyi ismeretek átadása számos tantárgy keretében a Nemzeti alaptanterv részévé vált, és kerettantervek is részletes előírásokat tartalmaznak a témakörben. A Pénzügyminisztérium honlapján elérhető okosanapenzzel.hu oldalon pedig minden élethelyzetre - a gyerekvállalástól, a nyugdíjra való felkészülésig - naprakész tanácsok érhetők el közérhető nyelven.

Pleschinger Gyula, az MKB Private Banking igazgatója a 2008-as válság óta a bankszektortól elvárt nagyobb társadalmi felelősségvállalás jó példájának nevezte a verseny támogatását, és megjegyezte, hogy az oktatás az egyik olyan terület, ahol mérhető ennek társadalmi hasznossága.

Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a pénzügyi szektor szereplőinek is érdeke az ügyfelelek pénzügyi tudatosságának növelése, Lambertus József, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal főosztályvezetője pedig arról beszélt, hogy a Nemzeti Adóhatóság (NAV) a kezdetektől fogva támogatta a versenyt, munkatársai részt vettek a tananyagok kidolgozásában. Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke leszögezte, a MÁK kötelezettségének érzi, hogy erősítse a pénzügyi tudatosságot.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk