hirdetés
hirdetés

Nem számolnak még Európán kívüli csoportokkal a beutaztatók

Továbbra is a bizonytalanság a nemzetközi turizmus legnagyobb ellensége világszerte, még inkább így van ez a szervezett, csoportos utaztatás területén - írja a vg.hu.

hirdetés

A Magyar Beutaztatók Szövetségének (Mabeusz) elnöke, Lázár Judit a VG-nek elmondta, tavaly lassan, de fokozatosan megindult a növekedés a csoportos beutaztatásban, ami november végéig elég szépen kezdett alakulni, majd ismét jött a láncreakció, sorra kezdtek zárni a környező országok. Magyarország ezúttal nyitva maradt, de ettől a bezárkózó országokból sorra érkeztek a lemondások, leálltak az ajánlatkérések, továbbcsúsztatták a nemzetközi rendezvények időpontjait.

A Mabeusz elnöke szerint idővel vissza fog épülni a korábbi forgalom, de az idei üzleti tervek mindenekelőtt az európai utazókra épülnek, az ázsiai turistákkal továbbra sem számolnak még. A Mabeusz már indítványozta a döntéshozó szerveknél, hogy az uniós mellett az összes NATO-tagország, így az amerikai és kanadai utazók védettségi igazolványát is elfogadhassák a zárt térben meghirdetett rendezvényekre. Ez most alapvető probléma, mert hiába jön ide üzleti utas, nem látogathatja a rendezvényeket.

A beutazó turizmus talpra állásához a korábbi vendégfogadói infrastruktúra visszaépülése is fontos. A folklórt kínáló, csoportokat fogadni képes vendéglátóhelyek 80 százaléka eltűnt a kínálatból – hangsúlyozta Lázár Judit, aki nem titkolja, hogy a bizonytalanság az árazásban is megmutatkozik majd. Egyelőre nem tudni, mennyivel lesznek drágábbak az éttermi csoportos étkeztetések és a szállodai kínálat - tette hozzá.

 

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk