hirdetés
hirdetés

Nyit a Gellért fürdő

Szeptember elsejétől újra nyitva - a kényszerű több hónapos zárást követően - Budapest egyik legszebb, legpatinásabb gyógyfürdője.

hirdetés

A fürdő felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint zajlottak. Fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeztek a fürdő területén. Az újranyitásra a medencék vizének teljes körű bevizsgálása után kerül sor.

A többi fürdőhöz hasonlóan a medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét két óránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órák minden használat után fertőtlenítésre kerülnek. A forgalmasabb látogatóterek (pl. beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátok, vízbe jutást segítő eszközök 30 percenként kerülnek fertőtlenítésre.

A vendégek részére a releváns pontokon alkoholos kézfertőtlenítő szer és helyes kézmosásról szóló tájékoztatók kerülnek kihelyezésre. Számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) a házirend már korábban is rögzített. Most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívják a látogatók figyelmét. Papucs nélkül nem engedik be a látogatókat a fürdő területére.

A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok segítenek. A vendégek még nagyobb biztonsága érdekében a fürdőink bejáratánál hőmérséklet mérést végeznek, és 37 fok feletti testhőmérséklet esetén nem áll módukban a látogatókat beengedni.

A fürdő minden nap: 9:00-19:00 óra között lesz látogatható.

(forrás: Budapestspas / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk