hirdetés
hirdetés

Nyitott szívek, nyitott kapuk a Belvárosi Plébániatemplomban

Több mint kétéves rekonstrukciós munka után teljes fényében ragyog a Március 15. téren található Belvárosi Plébániatemplom, amelyet augusztus 14-én nyitottak meg. A Turizmus Világnapján arról beszéltek, hogy a gazdag kulturális és egyházi örökséget milyen módon tudják bemutatni a turisták számára.

hirdetés

A Budapest főváros tulajdonát képező templom páratlan értéke a magyarországi kulturális és egyházi örökségnek, a felújítást követően Budapest kiemelkedő turisztikai vonzerői közé emelkedett – mondta dr. Osztie Zoltán plébános, aki a meghívottaknak bemutatta a plébániatemplom nevezetességeit, valamint annak turisztikai célú hasznosításáról beszélt.

Többek közt egy üvegből készült járófelületen ráláthattak az ásatások során előkerült római kori emlékekre. A séta során megnézhették az altemplomot is, amelyben - ahogy Osztie Zoltán elmondta, számos attrakció születik majd.

Dr. Osztie Zoltán plébános
Dr. Osztie Zoltán plébános

Bejelentették azt is, hogy az eddigi önkéntes segítők után - akik továbbra is dolgoznak majd - van turisztikai referensük is, Hasap Veronika segíti majd a templom népszerűsítését szolgáló attrakciókat.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője szerint az utazásnál belső és külső utazásra vágyunk, és a szakrális helyszínekre érkezők fontosak a turizmussal foglalkozóknak.

Az idegenvezetők számára hasznos információk hangzottak el, többek között hogy hogyan lehet elérni a templomot, hol lehet a buszokkal parkolni, milyen nyelven és mikor lehet misét hallgatni, valamint, hogy mikor lesz idegenvezetés az épületben. A templom vasárnap este 10 óráig tart majd nyitva, a látogatókat önkéntes idegenvezetők kísérik körbe majd a templomban.

Dr. Osztie Zoltán plébános megköszönve az önkéntes segítők munkáját egy kis dunai hajózásra hívta a megjelenteket, hogy kívülről is lássák az épületet. Az esemény közben kamarazenét is hallgathattak a megjelentek, kipróbálva ezzel a templom ragyogó akusztikáját.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai