hirdetés
hirdetés

Ön tudja, hogy hány tonnás egy Boeing 747-es Jumbo?

Különlegesen értékes, történelmi fotókkal, izgalmas repülőgépek adataival és sok más újdonsággal várja a nyári szezonban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A Termináljának tetején kialakított kilátóterasz a látogatókat. A terasz a nyári időszakban napi 24 órában várja a látogatókat.   

hirdetés

Vajon hány óra alatt teszi meg a repülőgép a Budapest-Toronto távolságot? Hány tonnás lehet a teherszállító Boeing 747-es Jumbo, amikor alaposan megpakolják? Ki volt az az orosz milliárdos, aki egészen különleges festést rendelt a hatalmas magángépére? Ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdésekre is választ kaphat a látogató, ha felkeresi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 2A Terminál tetején kialakított kilátóteraszt.

A nyári melegben árnyékoló felületekkel védett kilátóterasz akár többórás kikapcsolódást is jelenthet a repülés iránt érdeklődőknek éppúgy, mint azoknak, akik rokonuk, barátjuk érkezésére vagy éppen indulására várnak a repülőtéren. A Budapest Airport munkatársai hosszas kutatómunkával olyan történelmi fotókat is előbányásztak az archívumok mélyéről, amelyeken még az ötvenes években megnyitott 1. Terminál belső kialakítása látható, a híres repülőtéri „Mézes Mackó” büfé, az első Li-2-es repülőgépek a ferihegyi betonon, a különleges látogatók vagy éppen a közelmúltból a 100 millió eurós (30 milliárd forintos) beruházással öt évvel ezelőtt átadott SkyCourt megépítése lépésről-lépésre.

 A mindössze 500 forintos belépési díj akár többórás nézelődésre is feljogosít, ráadásul a látogató nemcsak frissítőket és fagylaltot, hanem akár komplett ebédet is elfogyaszthat a kilátóterasz büféjében. A nyári iskolai szünet közeledtével kiváló egynapos kirándulást lehet tenni a repülőtéren, ha a látogató a kilátóterasz után felkeresi az Aeropark történelmi repülőgépeit és akár egy belső, retró-Ikaruszos repülőtér túrára is befizethet. 

 „A célunk az volt, hogy pontos, szakszerű és mégis közérthető információt nyújtsunk a látogatóknak, akik két járat le- és felszállása között áttekinthetik a repülőtér alaprajzát, a futópályák és gurulóutak rendszerét is.” – hangsúlyozta Manel Moreno, a Budapest Airport előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője. Hozzátette: „A kilátóterasz minden repülőtéren különleges vonzerejű helyszín, nálunk a légikikötő életének nagy része nyomon követhető innen, beleértve a teljes 2. futópályát és a beton előteret. Az itt látható különleges kiszolgáló járművek azonosításához is adunk támpontot a látogatóknak.”

 A repülőtéri bemutató olyan neves kortárs fotósok munkáit is felvonultatja, mint Veres Viktor, Fazekas Krisztina vagy Mándi Emese.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk