hirdetés
hirdetés

PM: válsághelyzetben is támogatjuk a településeket

A pénzügyminiszter szerint a kormány szívügye, hogy Tiszafüred és a Tisza-tó térsége fejlődjön. 

hirdetés

Válságok között a cél továbbra is az országépítő munka folytatása, a családok, a munkahelyek védelme, a települések támogatása és a gazdaság növekedési pályán tartása - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Tiszafüredi Halasnapok megnyitójával egybekötött Város napi díjátadó ünnepségen.

Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarország kormánya, ahogyan eddig, ezután is partnerként tekint majd a településekre, szívügyének tekintik, hogy Tiszafüreden és a Tisza-tó egészén fejlesztések valósulhassanak meg.
Felidézte, hogy 38 éve nyilvánították várossá Tiszafüredet. Megemlítette, hogy 2018 és 2022 között csaknem 7 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Tiszafüreden, megújultak létesítmények, az infrastruktúra és új szolgáltatások jöttek létre. A város, amely a "Tisza-tó fővárosává" vált, elnyerte az Év turisztikai települése címet is - tette hozzá a tárcavezető.

 

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta: azért dolgoznak, hogy az 1984-ben várossá nyilvánított Tiszafüred a huszonegyedik században is méltó legyen városi rangjához, élhető városa legyen a Tisza-tónak. Az elmúlt években elért eredményekre joggal lehetnek büszkék - mondta és felsorolta a megvalósult fejlesztéseket. Beszélt arról is, hogy ismét csaknem 2 milliárd forint értékben nyújtottak be új pályázatokat további fejlesztésekre, amelyből sok már zöld jelzést kapott. Ennek köszönhetően folytatják majd többek között a belváros felújítását, a középületek energetikai korszerűsítését, az óvoda és a bölcsőde, illetve az egészségügyi rendelő további fejlesztését. 

A rendezvény végén Város Napi díjakat adtak át. Díszpolgárrá avatták Tóth Tibort, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatóját, és  Beranek László Győző belgyógyász, reumatológus, fizioterápiás szakorvost. 

A július 7. és 10. között zajló Tiszafüredi Halasnapok díszvendége idén ismét Debrecen, miután egyre több debreceni tölti szabadidejét a Tisza-tónál. 

A halasnapok rendezvénysorozata a változatos halételekre épül. Szombaton rendezik meg az V. Tiszai Halételek Fesztiváljának főzőversenyét a Halas téren. A főzőversenyre az alapanyagokat a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. biztosítja a résztvevők számára. Hegedüs Gábor ügyvezető szerint a Tisza-tó vonzerejét mutatja, hogy évente 130 ezer horgásznappal számol a Sporthorgász Kft., az oda járó horgászok mindig halban gazdag fogással térnek haza, az összmennyiség eléri a 200 ezer kilogrammot. A kifogott ragadozóhalak vonatkozásában, különösen a harcsa esetében, toronymagasan vezet a Tisza-tó Hegedüs Gábor szerint. 

Az idei Tiszafüredi Halasnapokra hét helyszínen több tucat zenei, kulturális, sport- és gasztroprogrammal várják az érdeklődőket. Koncertet ad többek között Pápai Joci, Caramel, Nótár Mary, a Vad Fruttik, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif és a TNT is. Rajtuk kívül fellépnek a szolnoki szimfonikusok és több művészeti együttes is. A négy nap alatt kirakodóvásár is lesz, ahol több mint száz kézműves és helyi termékes kínálja portékáját.

Szombaton a főzőverseny mellett PikNik Mozival is várják a kikapcsolódni vágyókat. Vasárnap a Halas téren "Tudj többet - Élj jobban!" - Közlekedésbiztonsági oktatóprogramot szervez a Kulturált Közlekedésért Alapítvány. Hétvégén Strandfoci Tornát is rendeznek a szabadstrandon. A gyerekeket játszóházzal, gyermekkoncerttel várják.

A helyiek városkártyával ingyenesen látogathatják a rendezvény valamennyi helyszínét. 

A Tiszafüredi Halasnapok története több mint négy évtizedre nyúlik vissza. Az első halas "népünnepélyt" 1978-ban rendezték meg azzal a céllal, hogy Tiszafüredet és a környező településeket összefogásra sarkallja.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés