hirdetés
hirdetés

Román tour-operátor lép be a magyar piacra

Több közép- és kelet-európai piacon, köztük Magyarországon terjeszkedik a közeljövőben a Christian Tour nevű román-brit hátterű utazásszervező.

hirdetés

A vállalat által kiadott közlemény szerint hazánk mellett Szerbiában és Lengyelországban nyitnak még irodát, mindhárom országban Christian Tour-márkanév alatt fognak működni. A jövő nyáron mindhárom országból charterjáratokat is fognak indítani mediterrán üdülőhelyekre: Görögországba, Törökországba és Spanyolországba - írta a Romania Insider

„2012-ben kezdtük meg a külföldi terjeszkedést, elsőként beutaztató irodákkal, ez volt a Memento Turkey és a Memento Spain. 2014 elején beléptünk a görög szállodai piacra, a tavalyi év végén pedig megnyitottuk a Christian Tour márkanév alatt az első külföldi utazási irodánkat Kisinyovban, Moldáviában. Az összes piacon sikeresnek bizonyultak vállalkozásaink, és megfelelő mennyiségű tapasztalatot és szakértelmet halmoztunk fel mind a ki-, mind a beutaztatás terén” – nyilatkozta Cristian Pandel, a Christian Tour alapítója és többségi tulajdonosa.

A Cristian és Marius Pandel tulajdonában levő turisztikai vállalkozások Görög-, Török- és Spanyolországban összesen 7,5 millió eurós árbevételt értek el 2014-ben.

„Az idén nyáron elindítottuk az első charterjáratunkat Kisinyovból Görögországba, amely nagy sikert aratott: az első indulások alkalmával 90% fölötti volt a járatok töltése. Ezen a sikeren felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy a régió más országaiban is megjelenünk” – hangsúlyozta Marius Pandel, a Christian Tour vezérigazgatója.

Lengyelországból, Szerbiából, Magyarországról és Csehországból évről-évre egyre több turista utazik Görög- és Törökországba. A Christian Tour, a Korfun található Memento Kasioppi Resort tulajdonosa is tapasztalja ezt a pozitív trendet.

A Christian Tour és leányvállalatai a 2014-es pénzügyi évet 62 millió eurós árbevételt ért el. Az utazásszervezőnek jelenleg 30 irodája van Romániában és egy leányvállalata Kisinyovban. A társaság 168 dolgozót foglalkoztat.

A Christian Tour a közelmúltban az egyik közösségi portálon álláshirdetésben keresett magyarországi munkatársat.

Bár természetesen még nincsenek végleges adatok a nyári szezon alakulásáról, a magyar kiutazási piac vélhetően az idén is nőtt, ezt jelzi, hogy több tour-operátor, például a Green Travel, az Anubis Travel és a Sun&Fun Holidays szezon közben is emelte vagyoni biztosítékát. 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk