hirdetés
hirdetés

Magyarország is bemutatta turisztikai kínálatát Sanghajban

A szakma és a média részéről is nagy érdeklődés kísérte a visegrádi országok (V4) turisztikai lehetőségeinek sanghaji bemutatását csütörtökön, a rendezvény a magyar főkonzulátus kezdeményezésére és Magyarország visegrádi elnöksége alatt valósult meg.

hirdetés

Schmitt Pál, Magyarország sanghaji főkonzulja a rendezvényről az MTI-nek a helyszínen elmondta: ez volt az első, Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország sanghaji képviseleteinek közösen szervezett rendezvénye. Hozzátette: remélhetőleg folytatása is lesz.

Közölte: Magyarország azt szeretné, ha az eseménnyel hagyomány teremtődne, nem utolsósorban azért, mert a közös érdekeket is hangsúlyosabban tudják képviselni ilyen módon Kínában a négyek.

Az egész térséget népszerűsítették

Az országok turisztikai szempontból mutatkoztak be a kínai közönség előtt, nemcsak külön-külön értékeiket, de a térség vonzerejét is megismertetve. A téma azért is kiemelt Magyarország szempontjából, mert - ahogy arról mi is beszámoltunk - a Kína-Kelet-Közép-Európa Turisztikai Regionális Központnak is Budapest ad helyszínt a kínai turisztikai hivatal és a 16 KKE-ország nemzeti turisztikai szervezetei közötti koordináció szervezeteként. A rendezvény másik apropója, hogy mind a négy érintett ország az idén ünnepli EU-s csatlakozásának tizedik évfordulóját.

A visegrádi országok képviselői csütörtökön elmondták: országaik iránt évről évre érezhetően növekszik az érdeklődés a kínai turisták részéről, s ez a trend a középosztály rendelkezésre álló jövedelmének növekedésével a jövőben is jellemző lesz.

Egy kvartett - Egy dallam

Révész Ágota oktatási-kulturális szakdiplomata a négy ország közös turistacsalogató erejét kifejtve elmondta: a történelmi látványosságok, a gyönyörű környezet, a jó közlekedési lehetőségek, a változatos kikapcsolódási formák mind vonzzák a kínaiakat. A konferencia mottóját (Egy kvartett - Egy dallam) idézve úgy fogalmazott: a hasonlóságokat és a különbségeket is előnyre lehet váltani.

A csütörtöki rendezvény sikere a négy ország képviselői közti jobb kapcsolat mélyülését is segítheti - mondta Schmitt Pál. A szakdiplomaták már megegyeztek rendszeres találkozók, szakmai platformok létrehozásáról - tette hozzá.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai