hirdetés
hirdetés

Street food drosztokért vonultak fel Budapesten a büfékocsik

Figyelemfelkeltő demonstrációt tartottak az ország legjobb büfékocsijai, hogy a truckok működésének belvárosi engedélyeztetésére hívják fel a figyelmet. Csütörtökön közel 30 street food-os vonult fel a Citadellától az Erzsébet hídon át az Astoriáig, a demonstráción fővárosi és vidéki büfékocsik egyaránt részt vettek. A felvonulás  után az autók a hétvégi Food Truck Showra mentek a Kincsem Parkba, ahol több mint 50 kocsi kínálatát lehet megkóstolni a hétvégén. 

hirdetés

A legtöbb közkedvelt hazai food truck nem kap engedélyt a közterületen való működésre. Az autók közterület-foglalási lehetőségeit semmilyen központi szabályozás nem határozza meg, a Magyar Street Food Egyesület ezen szeretne változtatni.Az önkormányzatok egyéni jogkörre hivatkozva utasítják el a kérelmeket, ezért az egyesület azt kezdeményezni, hogy bérelt food truck drosztokat alakíthassanak ki olyan területeken, ahol még nem alakult ki, de igény lenne a gyors vendéglátásra. Ezek között szerepelne a Citadella, vagy a Duna-part bizonyos részei.

Nem az volt a célunk, hogy feltartsuk a forgalmat, a demonstráció 15 percnél aligha tartott tovább. A kezdeményezésünk az önkormányzatoknak is megérné, hiszen a drosztokkal csak kiszélesítenénk a szolgáltatások körét azokon a forgalmas helyeken, ahol nincs ilyen jellegű gyors vendéglátás. A felvonulást azért csütörtökre időzítettük, mert a hétvégi Food Truck Show-ra érkező büfékocsik ilyenkor könnyen mozgósíthatók – mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk