hirdetés
hirdetés

Szabad a szabadidős utazás

Már csütörtök este meg is jelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet, amely a ki és beutazást szabályozza.

hirdetés

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely még azt ígérte, ha elérjük a négymillió oltottat enyhítenek az utazási szabályokon is. Ezt azonban meg sem várta a komány, már aznap április 29-én 23 órától érvénybe lépett a Magyar Közlönyben is közzé tett rendelet, amelynek értelmében karantén- és tesztkötelezettség nélkül térhetnek vissza a világ bármely országából hazánkba azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Külföldiek viszont egyelőre csak két országból léphetnek be karanténmentesen, amellyel a külügyminisztérium bilaterális megállapodást kötött.

Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről  és a külügyi tárca megkezdte az egyeztetéseket Görögországgal és Izraellel is. A beutazásból élő hazai szolgáltató cégek tízezrei (utaztatók, szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programszervezők, ajándéktárgy készítők és még) érthetően tűkön ülve várják, mikor érkezhetnek a külföldi vendégek. Ha azonban a kormány azt tervezi, hogy a beutazási szabályok enyhítésének feltétele, hogy egyesével minden országgal külön kössön szerződést - ráadásul első körben olyan államokkal, amelyek egyike sem tartozik a hozzánk igazán nagy volumenben utasokat küldő országok közé - akkor a fellendülésre még egy darabig várni kell. Reményt az adhat, hogy az uniós immunitásigazolás várhatóan júniusban megjelenik, amelyet minden tagállamnak, így hazánknak is alkalmaznia kell és biztosítania kell a szabad mozgást az azzal rendelkező utasok számára.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk