Szigorítani kell a hatósági ellenőrzés rendszerén a MUISZ szerint

A Green Holidays csődje rámutatott arra, hogy szükséges átfésülni a hazai utazásszervező vállalkozásokra vonatkozó ellenőrzési gyakorlatot. 

"A több mint ezer hivatalosan bejegyzett és legálisan működő utazási vállalkozás számára kínos és vállalhatatlan a csődbe ment Green Holidays utazási iroda története.

Szövetségünk egyfelől elhatárolódik a csalással gyanúsított cégtől, nem tartoztak a tagjaink közé, azonban nem hunyhatunk szemet afölött, hogy a fogyasztói biztonság erősítése érdekében lépéseket kell tenni, hogy a törökországi utaztató esete egyedi maradhasson a magyar piacon" – közölte a Magyar Időkkel a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) marketing- és kommunikációs bizottságának tagja.

Bakó Balázs hozzátette: a helyzeten nem segít az sem, hogy a média – felkapva a negatív hírt – sok esetben félretájékoztatja a közvéleményt.

Bakó Balázs hangsúlyozta: "márpedig a tisztességes piac szereplői úgy vélik, a jelenlegi szabályozás jó ezen a területen és megfelelő kereteket ad a legális működéshez, ezt az évről évre alig változó létszámú nyilvántartott utaztatószektor működése is alátámasztja. 

A jogkövető cégek számára élhető a hazai jogi környezet, azonban a Green-ügy rávilágított: a jelenleg is aktív hatósági ellenőrzés rendszerén szigorítani kell az időközben átalakult állami intézményrendszer, az érintett hivatalok vonatkozó hatósági jogköreinek megerősítésével. Jelenleg az utazásszervező szakmára vonatkozó szabályozás arányosan csaknem olyan szigorú, mint például a pénzügyi szektorban.

A vagyoni biztosíték mértékét az utaztató vállalkozások előző évi, tárgyévi és a következő évre tervezett árbevétele alapján állapítják meg; a vagyoni biztosíték mértéke a legnagyobb árbevétel 20 százaléka" – mondta.

 

Forrás: Magyar Idők


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.