hirdetés
hirdetés

Szombaton rendezik a Gemenci Állami Erdei Vasút napját

Jön Rezét, a nosztalgiagőzös és erdei vonatozás, bábos-öko mesekuckó, kedves kutyák játszóháza, természetfotó kiállítás, vasúttörténeti gyűjtemény és erdőjárás lovasfogattal.

hirdetés

Házi jellegű ebéd és különleges programok várják a kisvasutak szerelmeseit 2023. szeptember 16-án a Gemenc Zrt Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.

Rezét,  anosztalgiagőzös
Rezét, anosztalgiagőzös

A Gemenci Állami Erdei Vasút napján a család minden tagja talál izgalmas, érdekes programokat a kisvonatozás mellett:

KIÁLLÍTÁSOK LEGENDA ÉS VALÓSÁG: A GEMENCI GÍMSZARVAS

Frigyes főherceg felújított pavilonjában berendezett kiállítás a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról nyújt áttekintést.

A MI VILÁGUNK 2023. A Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállítása a pavilonban. Az október végéig megtekinthető tárlaton a tagok legjobb fotói szerepelnek az elmúlt egy év terméséből.

GEMENC KINCSEI – ÉLET AZ ÁRTÉRI ERDŐBEN A kiállítás betekintést enged a Gemenci erdőt körülölelő vidék, a Sárköz néprajzába, a korábbi tulajdonos, a Kalocsai Érseki Uradalom gazdálkodásába. Megismerkedhetünk az ártér egyedülálló életközösségével, a jellemző állat- és növényfajokkal.

VASÚTTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY A Konferenciateremben patinás tárgyak, egyenruhák, eszközök mesélnek a vasút letűnt korszakairól.

JÁTÉK, SZÓRAKOZÁS HÉTSZÍNVILÁG JÁTÉKMŰHELY Készségfejlesztő fajátékok játékok, kézműves foglalkozások 10:00-től 17:00 óráig.

BÁBOS ÖKO-MESEKUCKÓ A mesével, játékkal, bábokkal fűszerezett bábos öko-mesekuckó a kisgyermekeket játékos módon varázsolja el zöld gondolatokkal. Az ökotudatos bábok szórakoztató, közös játék során segítik a kicsiket a környezeti problémák megismerésében. Előadások: 11:00 és 14:00 Az előadások között Öko-kalandok játéktár : Potyka horgász-óriás társasjáték, Öko-szaladgáló társasjáték.

KEDVES KUTYÁK A JÁTSZÓHÁZBAN A Csiga-Biga Alapítvány interaktív foglalkozásai Időpontok: 11:45 és 15:00

LÉZERES CÉLLÖVÖLDE Időpontok: 10:00-11:30 és 13:00-15:00

FELFEDEZÉS ERDŐBEN, SÍNEKEN A vonatok a hétvégi menetrend szerint közlekednek Pörböly és Lassi ill. Malomtelelő között. Nosztalgiautazás a „Rezét” gőzössel a Gemenci Erdei Vasút napján. A vonatokon a rendezvény karszalagjával lehet utazni, nem kell külön menetjegyet váltani.

FONTOS: Ezen a napon csak belépőjeggyel lehet az Ökoturisztikai Központba belépni. A belépőjegyet vásárlók karszalagot kapnak. A rendezvény helyszínei és eseményei a karszalaggal látogathatók. Az erdei vasút szerelvényein csak a karszalaggal rendelkező látogatók utazhatnak. Az ebédjegyeket és a lovasfogat menetjegyeit is a Jegypénztárban lehet megvásárolni.

(forrás: Gemenc Zrt Ökoturisztikai Központ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk