Takarékosság, de nem a vendégélmény rovására

Bükfürdőn ezzel a stratégiával vészelik át az energiaválságot. Új feljesztésekre is készülnek - írja a Termál Online.hu.

"Tavaly több mint félmillióan választották Bükfürdőt, úgy gondolom, hogy nem lehet okunk panaszra. Továbbra is Csehországból érkezik hozzánk a legtöbb külföldi turista, ezenkívül a kiváló gyógyvíz és a szaunavilág vonzza leginkább az osztrák vendégeket a fürdőnkbe. A korábbinál több magyar vendég kereste fel 2022-ben a fürdőt, ami számunkra örvendetes, hiszen célunk, hogy a belföldiek körében is népszerűvé tegyük a fürdőt.– nyilatkozta Koós Melinda, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója a Termál Online-nak.



Hozzátette: "A kialakult gazdasági helyzetben mi is szigorú költségtakarékossági és energiatakarékossági intézkedéseket vezettünk be, de elsődleges szempont volt, hogy a vendégélmény ne sérüljön. Azaz a vendégek a lehető legkevesebbet vegyék észre a bevezetett intézkedésekből. A termálvíz primer hőhasznosításával jelentős gázmegtakarítást értünk el, de számos olyan kisebb intézkedés is bevezetésre került, ami ugyan érzékelhető a vendégek számára, de a visszajelzések alapján megértőek és elfogadóak a vendégeink. Nem kellett medencéket bezárnunk a télre egyébként sem üzemelő medencéken kívül, és Bükfürdőn folyamatos üzemben működik a szaunavilág is" - mondta el a szakember és hangsúlyozta, hogy nem tervezik a fürdő bezárását a következő hónapokra sem.

A fürdőigazgató arról is beszámolt, hogy folytatják a megújuló energiafelhasználással kapcsolatos fejlesztéseiket, modernizálják az élményfürdő öltözőblokkját, infrastrukturális felújításokat is terveznek, továbbá számos kisebb szolgáltatásfejlesztést, ami a magasabb minőségű vendégkiszolgálás irányába mutat.

A teljes cikk ITT olvasható.


Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.
Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony

Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony 

A környék turisztikai célpontjait bejárva feltárul előttünk az időtlen természet és az évszázados történelem
Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .
Biztató eredmények a hazai turizmusban

Biztató eredmények a hazai turizmusban 

Az utazási kedv élénkülését elsősorban az idei több hosszú hétvégével magyarázzák a szakértők.
Április végén rendezik Esztergom kedvelt programsorozatát

Április végén rendezik Esztergom kedvelt programsorozatát 

A programsorozatnak most is része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál és a Lampionos Hajós Felvonulás.
Turisztikai Konjuktúra Index - március

Turisztikai Konjuktúra Index - március 

Ebben megállapítják, hogy a tavasz első hónapjában a turisztikai cégek kedvezőbb helyzetben vannak a többi szektornál.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.