hirdetés
hirdetés

Tatán már gyülekezik a vadlúd sokadalom

A feledhetetlen élmény a madarakon igazán nem múlik, hiszen egyre többen érkeznek az ország különböző pontjai felől az Öreg-tóhoz, a sokadalomban gyönyörködők legnagyobb örömére.

hirdetés

Idén már november 15-én elkezdődik a hagyományos tatai programsorozat, amelynek főszereplői a vadludak. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a most 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület szervezésében idén különösen gazdagnak ígérkezik a sokadalom köré szervezett programkínálat, adja hírül laptársunk, az mfor.hu tudósítása.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
 

Tata nemcsak történelmi, de természeti értékei miatt is különleges turisztikai desztináció: szeptember végétől március közepéig Skandináviából és Szibériából, Hollandia és Németország érintésével érkező vadludak veszik birtokukba az Öreg-tavat és környékét.

November 15-től kezdődik az online élő közvetítés a Tatai Öreg-tó vadlúdjainak életéről a    www.vadludsokadalom.hu oldalon, 25-én és 26-án pedig számos egyéb eseményre számíthatnak a természet, és ezen belül a madárvilág iránt érdeklődők, mint például az őszi csillagos égbolt megtekintése, úti beszámolók, könyvbemutatók, szakmai előadások. November 26-án a madármegfigyelő verseny felnőtt és ifjúsági kategóriában indul. 

A sok ezer vadlúd kirepülését Orbán Zoltán ornitológus tolmácsolásában követhetik nyomon a jelen lévők, amit körkapcsolás egészít ki, betekintést adva a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyekre.

Lesz harkálymegfigyelő séta, állat- és solymászbemutató, adventi vásár, interaktív szoborkiállítás, távcsöves madárkeresés. Külön programokat szerveznek a családok számára. A panelbeszélgetéseken különleges madárfajokat mutatnak be a szakemberek, a nyaktekercstől az énekes hattyúig és a magyarföldi husángig.

A rendezvény honlapján lehet a madárgyűrűzések, a teleszkópbokros madármegfigyelések, illetve egyéb események pontos időpontjáról tájékozódni.

A teljes hír és további infok, érdekességek a sokadalaomról: ITT

 

 

 

Elek Lenke
a szerző cikkei

(forrás: mfor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk