hirdetés
hirdetés

Turisztikai összefogás a Kelet-Mecsekben

A Mecsek-kapujaként is elhíresült Mecseknádasdon egy ideje már megfogalmazódott, hogy a  település  húzóágazatát,  a  turizmust és  vendéglátást  hosszabb  távon és komplexebb módon szeretnék fejleszteni. Ennek eredményeként helyi és neves Baranya megyei vállalkozók és magánszemélyek összefogásával megalakult a Mecseknádasd Open Turisztikai  Nonprofit  Kft.,  mely  a  településen többek között turizmusfejlesztéssel és rendezvényszervezéssel kíván foglalkozni - tájékoztatta lapunkat az új társaság.

hirdetés

A festői völgyben fekvő falu vonzereje páratlan természeti értékei mellett épített kulturális örökségének,  a  helyi  gasztronómia  sváb  ízeinek,  a  borturizmusnak,  a  helyi  legendák, hagyományok  és  népi  kézműves  mesterségek  megőrzésének,  illetve  a  települést  behálózó országos és nemzetközi turista- és zarándokutaknak köszönhető. Így tehát Mecseknádasdon számos turisztikai terméktípus is felejthetetlen élménnyel kecsegtet, melyhez adódott az az alapgondolat, hogy a gasztro-kulturális  irányú településfejlesztés  mellett a  professzionális rendezvényszervezés is előtérbe kerüljön.

„Kiemelt  cél,  hogy  aki  a  Dél-Dunántúli  régióban,  illetve  a  Pécs-Villány  turisztikai  térségben programot,  kikapcsolódási  lehetőséget  keres  vagy  csupán  falusi  pihenésre  vágyik,  annak Mecseknádasd  az elsők  között  jusson  eszébe,  mint  lehetséges  úti  cél”– így  nyilatkozik  a kezdeményezésről Karl  Ákos és  Pintér  Réka, a  Mecseknádasd  Open  Turisztikai Nkft. két ügyvezetője és alapítója. A település eddig is megannyi programmal várta a látogatókat és a helyi érdeklődőket, azonban ezen felül még több nagyobb és kisebb, a település gazdag történelmi múltjára és kulturális értékeire emlékező eseményt, szabadidős programot szeretnének kínálni.

Mecseknádasdon az aktív vállalkozói életnek köszönhetően sok szállásadó és vendéglátó, helyi termelő  és  kézműves  dolgozik,  akik  között  egyértelmű  volt  a  turisztikai  összefogás szükségessége. Továbbá külsős stratégiai partnerek  is részt vesznek a cég működésében, akik közül  Kéméndi Tamás harmonikaművész  és harmonikatanár vállalta a művészeti vezetői feladatok ellátását, a marketing és PR feladatokban pedig a többszörös díjnyertes pécsi FERLINGKft. és a PannonTV vezetőivel kezdődhet meg a közös munka.

„A víziónk, hogy Mecseknádasdon és a szomszédos településeken az év minden napján legyen elérhető valamilyen értékes program, vagy látnivaló, hogy a települést a régió idegenforgalmi és turisztikai kínálatának kihagyhatatlan elemeként, a Mecsek kincses ládájakéntemlítsék”– tette hozzá Ferling József, a FERLING Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk