hirdetés

Turizmus, jól megfűszerezve

A turizmus és a fűszerek közötti érdekes összefüggéseket vizsgálja egy most megjelent szakkönyv. 

hirdetés

Különleges téma feldolgozását vállalták a közelmúltban megjelent szakkönyv (Spices and Tourism. Destinations, Attractions and Cuisines) szerkesztői és szerzői.

A Lee Colliffe által szerkesztett 12 fejezetben bemutatást nyernek esetek, pl. Karib-szigetekről, amelyeken a fűszerhasználati hagyományok egyelőre kihasználatlan lehetőséget jelentenek a turizmus számára éppúgy, mint az attracióként is működtetett fűszerkert Malajziában.

A desztináció és örökségfeldolgozásból a szerzők elkötelezettségének köszönhetően Magyarország sem maradt ki. A BKF Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézetének kutatója, Melanie Smith vezetésével (és dr. Jusztin Márta (BGF) társszerzőségével) készült elemzés a paprika magyar és magyarorszgi hagyományait, felhasználási-megjelenési formáit dolgozta fel.

A könyv számos inspiráló és különleges témát mutat be, így a gasztronómiával foglalkozók számára hasznos olvasmány lehet.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk