hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, tényleg szeptember az új augusztus a Balatonnál

Mind az időjárási előrejelzések, mind a vendégfoglalási kedv tekintetében úgy tűnik, beigazolódik a jóslat: valóban egy hónappal kitolódik a magyar tengernél a főszezon, hiszen szeptemberre is szép számban érkeznek a foglalások az idei nyár nagy nyerteseihez, a Balaton-parti kisebb vendégházakba, apartmanokba. Ennek kapcsán egy balatonfüredi vendégház üzemeltetőjét kérdeztük őszi foglalási adatairól, illetve arról, milyennek ítéli az idei nyár három hónapját a vendégszámok tükrében?

hirdetés

 

Jó döntésnek bizonyult, hogy ez év elején a Germering Kft., Gyökössy Zoltán vezetésével átvette az északi part egyik legfrekventáltabb helyén, Balatonfüred szívében található, egy éve teljes felújításon átesett, 7 elegáns vendégszobával rendelkező apartman üzemeltetését, mert ritka jó főszezont tudhatnak maguk mögött. Ráadásul sorban jönnek már a szeptemberi foglalások is, és bőven akadnak olyanok, akik októberre foglalnak be maguknak szálláshelyet a Balkonett Vendégházban.

Idei nyár. Az augusztus sem maradt el az előző hónapokban mért adatoktól a Balkonett esetében: közel 90 százalékos foglaltsággal zártak, akárcsak az előző két nyári hónapban. Persze, tették hozzá, az időjárás mindig nagyban befolyásolja a foglaltsági kedvet, a vendégek vizslaszemmel figyelik az előrejelzéseket, és akkor foglalnak a legtöbben, "indul meg a roham", amikor látják, jó időt jósolnak a következő napokra, hétvégére a meteorológusok.

Szállás.hu vs.Booking.com. A vendégek legtöbbje Szép-kártyával fizet (70 %), nagyon kevés az előre lefoglalt helyek visszamondása, vagyis a meghiúsult foglalás, és a pihenők legtöbbje 2-3 napra érkezik a tóparthoz. Hétköznap gyakran jönnek biciklivel a Balatont körbetekerő aktív turisták is, és szintén sokan foglalnak maguknak az apartmanházban szálláshelyet a különböző esküvőkre, ünnepi rendezvényekre érkezők. Mivel a Balkonett 9,7 pontos szálláshelyként szerepel a Szállás.hu ajánlatlistáján, ezért sokan és szívesen keresik fel. Az üzemeltetők gondolkodtak már azon, hogy a holland anyacéggel rendelkező Booking-gal is összebútoroznak, azonban a nyáron mindenütt olvasható, késői kifizetésekről szóló hírek alapján ezzel inkább kivárnak, majd később döntenek arról, kössenek-e velük szerződést vagy inkább elálljanak ettől a tervtől.

Sikeres szolgáltatás, jövő évi árakról. A ház kedvelt "ajándéka" vendégeinek, hogy mivel az üzemeltetők is nagy állatbarátok, ezért mindenfajta házi kedvenc ingyen és bérmentve a ház vendége - ezzel élnek is szívesen gyakran a szálláshelyet igénybe vevők. Legtöbben kutyájukkal érkeznek, hoztak már nem egy cicát is magukkal a vendégek, egyszer pedig egy tengeri malacot is jeleztek gazdáik, azonban az üzemeltetők legnagyobb sajnálatára a várt házi kedvenc az utazás idejére lebetegedett, így be sem csekkolt. A jövő évi árak tekintetében pedig azt mondják az üzemeltetők, hogy az előzetes számítások szerint, minden bizonnyal kénytelenek lesznek 10 százalékot emelni, de ezt nem jelentenék ki előre biztosan, inkább megvárják, mit hoz a jövő.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online, Fotók forrása: Szállás.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk