hirdetés
hirdetés

Új stratégiai megállapodás

Elfogadta a kormány azt a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiának elnevezett új programot, amelynek kidolgozásában 49 szakmai szervezet, valamint 5 történelmi egyház vett részt. Egy nagy falon szerepelt a nyilatkozat a Várkert Bazárban, május 27-én, ahol a résztvevők mindannyian aláírták, ezzel is megerősítve együttműködésüket a közös cél érdekében.

hirdetés

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az aláírási ceremónia előtti rövid beszédében kiemelte, a stratégia közös gondolkodás és javaslatok eredménye, az adatokra, és az adatok helyes elemzésére épül. A célok nem változtak: évi 20 millió vendég, 50 millió vendégéjszaka, illetve, hogy a turizmus legyen ismét a magyar gazdaság húzóágazata, és 2030-ig Magyarország legyen Közép-Európa legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Guller Zoltán (MTÜ)
Guller Zoltán (MTÜ)

Itt vagyunk, és a vendég a fontos

A vezérigazgató elmondta azt is, az elmúlt bő egy évben soha nem látott nehézségekkel kellett szembenéznie a szektornak és a benne dolgozóknak egyik pillanatról a másikra. Minden nehézség ellenére azonban "itt vagyunk, és dolgozni szeretnénk", fogalmazott, hozzátéve, hogy nem gazdasági mentőcsomagot vagy jogszabályokat szeretnének készíteni, hanem vendéget fogadni. 
 Az aláírási ceremónián a dokumentum legfontosabb irányvonalai között a digitalizációt, az adatvezérelt ágazatirányítás kiteljesítését, az ágazat további fehérítését, a fogyasztói szempontú marketing és értékesítés megvalósítását, a szakmai képzések és az oktatás fejlesztését emelte ki. A stratégiában külön fejezetben jelenik meg a vendéglátás, az egészségturizmus, az üzleti és konferenciaturizmus és a vallási turizmus. 

Mit írtak alá?

"Mi, akiknek hivatásunk a turizmus, hisszük, hogy új korszak kezdődött Magyarországon. Meggyőződésünk, hogy az újraalkotott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia erős és biztos alapja az újraindulásnak, hiszen kitűzi a célt, és meghatározza az eszközöket. A Stratégia nemcsak a válságból való kilábalás, de a turizmus hosszú távú jövőjének alapdokumentuma is, amely soha nem látott fejlődési utat jelöl ki az ágazat számára. Olyan utat, amelyen együtt haladhatunk. Hisszük, hogy a megrendítően nehéz idők után a közös akarat és a közös célok erőt és lendületet adnak mindannyiunknak, hogy megújítsuk és jobbá, sikeresebbé tegyük a turizmus – vendéglátást. Tudjuk, hogy turisztikai termékeink komoly értéket képviselnek itthon és a határainkon túl is. Meggyőződésünk, hogy az ágazat hosszú távon is vonzó karrierlehetőséget és megélhetést kínál a jövő nemzedékeinek. Hiszünk abban, hogy közösen, összefogva páratlan lehetőségeket teremthetünk és élhetünk is azokkal. Ebben támogatják most a szektor fejlődését minden eddiginél jobban az adatvezérelt döntések és a közös munka..."

Az aláírók összeálltak egy közös képre a ceremóniát követően
Az aláírók összeálltak egy közös képre a ceremóniát követően
 

Itt a névsor, mely szervezetek, egyházak írták alá a nyilatkozatot

Szakmai szervezetek:

Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, Balaton Fejlesztési Tanács, Balatoni Hajózási Zrt., Balatoni Kör, Balatoni Szövetség, Balatoni Turizmus Szövetség, Budapest Convention Bureau, Budapesti Fejlesztési Központ, Falusi és Agroturizmus Turizmus Országos Szövetsége, Felelős Gasztrohős Alapítvány, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, Helikon Kastélymúzeum, Hévíz-Balaton Airport, Magánszállásadók Országos Szövetsége, Magyar Apartmankiadók Egyesülete, Magyar Autókölcsönzők Szövetsége, Magyar Beutaztatók Szövetsége, Magyar Bocuse d'Or Akadémia, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség, Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület, Magyar Fürdőszövetség, MAHART PassNave Kft., Magyar Idegenvezetők Egyesülete, Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Magyar Kempingszövetség, Magyar Kerékpáros Szövetség, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, Magyar Sétaszövetség Egyesülés, Magyar Szabadidősport Szövetség, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Magyar Természetjáró Szövetség, Magyar Turisztikai Program Alapítvány, Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Magyar Utazási Irodák Szövetsége, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, Magyar Vitorlás Szövetség, Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége, Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége Közhasznú Szervezet, Magyarországi Rendezvényszervezők és - szolgáltatók Szövetsége, NiT Hungary, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Pannon Gasztronómiai Akadémia Egyesület, Skal International Hungary, Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület, Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, Tourinform Szövetség, Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, Turizmusvendéglátás Készségtanács

Egyházak:

Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Görögkatolikus Metropólia, Magyar Katolikus Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Református Egyház

 

 

(forrás: MTI / MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk