hirdetés

Új szobák, wellness és lakosztály a Bock Hotel Ermitage-ban

A turizmus hazai eredményei 2010 óta folyamatosan rekordokat döntenek, az ágazat meghatározó szerepet tölt be a magyar gazdaságban. A belföldi forgalom jelentős része irányul a Dél-Dunántúlra, a Villányi Borvidék pedig a borturizmus legdinamikusabban fejlődő területe. A borvidék központjában, Villányban 6,5 milliárd értékű beruházás valósult meg az elmúlt hét évben. A közel fél milliárd forintból megújult Bock Hotel Ermitage négycsillagos hotelt csütörtökön Varga Mihály adta át, az eseményen jelen volt dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

hirdetés

A turizmusban versenyképességünk az egyenletesen magas minőségű, ezáltal jó áron értékesíthető szolgáltatásban rejlik – mondta a nemzetgazdasági miniszter. A hazai vendégforgalom bővülését a 2011-es bevezetése óta a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP) rendszere ösztönzi, és biztató, hogy a kormány tudatos gazdaságpolitikájának köszönhetően a cafeteria-juttatáson felül is van már az embereknek forrásuk pihenésre.

A Dél-Dunántúl a belföldi utazók egyik legnépszerűbb célpontja és a borturizmus kiemelt területe, hisz a tavaly 20 éves Villány-Siklósi Borút létrehozása valóságos mozgalmat indított el az országban, a példát számos magyar és külföldi borvidék is követi. Villány turisztikai szerepe egyre jelentősebb, 2006 óta megduplázta vendégforgalmát és a dél-dunántúli régió 7. legmagasabb vendégéjszaka számmal rendelkező települése.

Varga Mihály szerint a BOCK Hotel Ermitage uniós beruházása hozzájárul a régió versenyképességének javításához, a minőségi turisztikai termékkínálat bővítésén keresztül a gazdaság lendületben tartásához.A tárcavezető bejelentette, hogy az idén induló új uniós fejlesztési ciklussal ismét százmilliárdos nagyságrendű forrás érkezik az ágazatba.

A fejlesztés során 12 új szobával, egyedülálló 80 négyzetméteres lakosztállyal és sokoldalú wellness részleggel gazdagodott a hotel. A borkedvelők örömére új sommelier szolgáltatással is bővült a kínálat.

(forrás: Turizmus Online, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai