hirdetés
hirdetés

Utazásszervezők, igazoljanak!

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan abban nem hozott változást az új szabályozás, hogy az utazásszervező vállalkozásoknak 2018. október 31. napjáig kell igazolniuk annak tényét, miszerint rendelkeznek, a korábbi bejelentésükben megadott tevékenységekhez kapcsolódó 2019. naptári évre érvényes vagyoni biztosítékkal (szükség szerint nemzetközi ill. belföldi). Valamint ezen időpontig kell nyilatkozniuk a biztosíték rendszer alapjául szolgáló releváns árbevételi összegről, garantált szerződésből származó esetleges kötelezettségükről és charter járat igénybe vételi szándékukról is.

hirdetés

A kötelezettségüket az utazásszervezők akkor teljesítik megfelelően, ha megküldik 2018. október 31. napjáig az alábbiakat:

  • A 2019. teljes naptári évre érvényes vagyoni biztosítékot igazoló iratot (kötvény, bankgarancia, letéti szerződés)
  • biztosítási / banktitok alóli felhatalmazást mindkét fél által aláírva
  • Az internetes oldalunkról is letölthető adatlapon feltüntetett adatokat (árbevételek, charter igénybe vétel, garantált szerződés, 213/1996. (XII.23.) Korm. r. 8. § (9) kötelezettség tudomásul vétele, másolatban csatolt iratok eredetivel egyezősége) cégszerű aláírással.

Az adatszolgáltatást és a dokumentumok megküldését elsősorban email útján kérjük teljesíteni az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre történő küldéssel, de lehetőség van személyes, postai, vagy e-ügyintézés útján történő beadásra is.

Az utazásszervezői tevékenységet folytató utazási vállalkozók a 2018. október 31-i kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó tájékoztató levél, az adatlap és a hasznos információkat tartalmazó segédlet megtalálható és letölthető http://mkeh.gov.hu/ugyintezes/nyomtatvanyok oldalon.

(forrás: MKEH)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk