hirdetés
hirdetés

Vasárnap Európa-nap

Május 8-án, vasárnap az Európa-napon hazánk uniós csatlakozásának 18. évfordulóját ünnepeljük.

hirdetés

Ennek alkalmából ingyenes családi és gyermekprogramok, koncertek, valamint 18 kilométeres futóverseny is várja az érdeklődőket. A Kaláka együttes, a Mrs Columbo és a The Biebers koncertje után a napot a Kiscsillag zárja, a gyermekeket Kovácsovics Fruzsina szórakoztatja, de lesz gyermekjóga, bábelőadás, interaktív kvíz és EU-s információk is.

A sportok szerelmesei pedig az európai uniós forrásokból megvalósult fejlesztéseket bemutató belvárosi útvonalon tehetik próbára magukat a „18 év – 18 km” elnevezésű, akadálymentes futóversenyen, amelyet három fős váltóban is lehet teljesíteni.

A fesztivál témái között idén különös hangsúlyt kap az Ukrajna és az ukrajnai menekültek iránti szolidaritás: több, menekülteket segítő szervezet is kitelepül a rendezvényre, hogy bemutassák a munkájukat.

A fesztivált az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi. A programok ingyenesek. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk