hirdetés
hirdetés

2018. legjobb üzleti célpontja

A Business Destinations brit magazin Horvátországot választotta meg 2018. legjobb üzleti célpontjává. A Horvát Idegenforgalmi Közösség a "Európa" kategóriában nyerte el ezt a díjat, melyen belül egyébként a hivatás turizmus legjobb szállodáit, repülőtereit, légitársaságait, létesítményeit és szolgáltatásait is kiválasztották.

hirdetés

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója elmondta, hogy ez a díj azért is olyan fontos, mert a nevezéseket és a nyertesek kiválasztását a magazin szerkesztősége az olvasóival és üzleti szolgáltatások igénybevevőivel karöltve végzi a világ minden tájáról. Az üzleti turizmus nagyon fontos turisztikai termék, lévén az egyéni és csoportokban érkező üzleti vendégek stabil keresleti forrást jelentenek, méghozzá főként az elő és utószezonban. A szállodai szakemberek körében végzett felmérés szerint a hivatásturisták mint egy 10-15% -át teszik ki a szállodavendégeknek. Staničić hozzátette, hogy az általa vezetett turisztikai szervezeten belül éppen a MICE turizmus fejlesztésének érdekében tavaly hozták létre a kongresszusi osztályt.

A HTZ egyébként számos, az üzleti turizmus előmozdítására irányuló tevékenységet folytat, mint például a marketing kampányok vagy a legfontosabb MICE rendezvényeken (IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona vagy CONVENTA Ljubljana) történő megjelenés.

A Business Destinations egyébként az üzleti utazásokra szakosodott magazin és online portál. A hivatásturizmusban dolgozó szakemberek által nagyra tartott kiadvány a legkülönfélébb témák széles skáláját vonultatja fel az exkluzív szállodák és üdülőhelyek felvonultatásától a konferencia helyszínek és célállomások bemutatásán át egészen a luxustermékek és szolgáltatások népszerűsítéséig.

  

 

Új luxushotel Rovinjban

Rovinjban megnyílt Horvátország eddigi legelitebb tengerparti szállodája, a Grand Park Hotel. Az Adris Group 700 millió kuna befektetésével létrehozott Grand Park Hotel Rovinj Monte megépülésével befejeződött a Mulini luxus turisztikai övezet végleges kialakítása.

Az 5 csillagos Grand Park Hotel Rovinj a legmagasabb kategóriájú szállodákat üzemeltető Maistra szállodavállalathoz tartozik.

A szálloda hat szintjén kialakított 193 szobában és 16 lakosztályban 500 vendéget tudnak fogadni. A tengerre és a városra néző szobák mindegyikéhez tágas, zöld kertekkel ellátott terasz dukál, míg közülük 53 hidromasszázs medencével /plunge pool/ is rendelkezik. A szobák területe 40 négyzetméter, míg és apartmanok némelyike akár 175 négyzetméteres. Különlegesség, hogy az úszómedencék, a lobby és a recepció, az éttermek és a kongresszusi termek a legfelső szinten kaptak helyet, míg a szobák az alsóbb szinteken vannak. A hotelben hozták létre Isztria legnagyobb és legszebb fürdő- és wellnessközpontját.

A különleges elhelyezkedés és az egyedi terepviszonyok inspirálták az szálloda lépcsőzetes elrendezését és a több tízezer négyzetméternyi, növényekkel beültetett tető kialakítását. A szálloda ennek köszönhetően fantasztikus látványt nyújt, s mint egy összeolvad a környező zöld tájba.

 

A Grand Park Hotel Rovinj átadásával az Adris szállodavállalat befejezte az Adriai-tenger egyik legelitebb, Monte Mulini nevű turisztikai zónájának a végleges kialakítását. A Rovinj óvárosának közvetlen közelében található turistazónában van a luxus szabadidős vendégek legszínvonalasabb kiszolgálására szabott Monte Mulini butikhotel (2009.), a 2011-ben átadott Lone, valamint a közelmúltban felújított Hotel Eden. Karnyújtásnyira helyezkedik el a 2014-ben felújított sétány és a Mulini strand. Az Adris közel 1,5 milliárd kunát áldozott a terület kialakításába, melynek köszönhetően Rovinj luxus idegenforgalmi célponttá lépett elő.

Az új szálloda közel háromszáz új munkahelyet teremtett. Noha a Grand Park Hotel Rovinj már fogadta első vendégeit, a Monte Mulini luxus-zóna és az újonnan megépült luxushotel ünnepélyes átadására május végén, az Adris szállodavállalat védnöksége alatt zajló Adris 44 Kupa megrendezése idején kerül sor.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk