23 új útvonal télen az Air France-nál

Az Air France a folyamatosan növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatja a kínálat bővítését, a téli menetrendi időszakban 182 célállomásra repül majd és 23 új útvonalat nyit. Több járat közlekedik majd az Egyesült Államokba, az ingyenes átfoglalásra március végéig van lehetőség.

A francia légitársaság a 2021 október és 2022 március közötti időszakban azok után tudja növelni kínálatát, hogy az utazási szabályok enyhítésének eredményeként folyamatosan emelkedik a kereslet a légiközlekedés iránt. Az Air France ennek köszönhetően 182 célállomásra indíthat el járatokat.

A hosszútávú hálózatban 87 város repülőtere lesz elérhető, a téli időszakban Párizs – Charles de Gaulle-ról négy új útvonalon közlekednek az Air France repülőgépei: Zanzibárba Nairobin keresztül október 18-tól hetente kétszer, Maszkatba október 31-től, Colombóba és Bajulba november 1-től hetente háromszor lehet eljutni a francia légitársasággal.

Az Air France télen több olyan járatot is újra tud indítani, amelyeket a koronavírus-járvány miatt tavaly le kellett állítania. Port-Louis (Mauritius) hetente hétszer, Fortaleza, Fokváros, Seattle hetente háromszor, Mahé heti kétszer, Hongkong pedig heti egyszer válik újra elérhetővé.

Miután az Egyesült Államok kormánya bejelentette, hogy várhatóan novembertől újra engedélyezi az oltott turisták belépését, az Air France folyamatosan újabb és újabb járatokkal bővítette kínálatát. Jelenleg 11 repülőtér (New York-JFK, Boston, Washington, Detroit, Atlanta, Chicago, Miami, Houston, Seattle, San Francisco és Los Angeles) szerepel a menetrendben, ezekbe a városokba hetente közel 100 járatot közlekedtet télen az Air France.

Jövő év tavaszától a társaság várhatóan az olyan népszerű célállomások, mint Nem York, Los Angeles és Miami felé nagyobb kapacitású repülőgépeket állít forgalomba, ezzel eléri a 2019-ben felkínált kapacitás 90 százalékát. Idén nyáron ez az arány 50 százalék volt.

A francia tengerentúli területek elérése is egyszerűbbé válik, St. Maarten szigetére decembertől már Orly-ról is el lehet jutni heti háromszor, így heti tízre nő a járatok száma. Cayenne, Pointe-á-Pitre, Fort-de-France és Saint-Denis de la Réunion felé szintén mindkét párizsi légikikötőből indulnak járatok.

A Karib-térség jobb elérését szolgálják a Montrealba és New Yorkba induló járatok is, amelyek november végétől hetente kétszer közlekednek.

Az európai hálózatban a téli időszakban az egyik lefontosabb esemény, hogy forgalomba áll az Air France első Airbus A220-300-as repülőgépe, amelynek első példányát szeptember végén vette át a légitársaság. A 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett üzemeltethető típussal az első időszakban Berlinbe, Madridba, Barcelonába, Milánóba és Velencébe repül majd a légicég, később Bologna, Róma, Lisszabon és Koppenhága kerül fel a célállomások listájára.

Ezzel egyidejűleg az Air France két új várost is elérhetővé tesz: Tenerifére november 1-től, Rovaniemibe december 4-től hetente két-két járat közlekedik majd, a finn város március 5-ig szerepel egyelőre a menetrendben.



Eddig csak a nyári időszakban volt elérhető, idén azonban a téli kínálatban is szerepel Sevilla, Las Palmas, Palma de Mallorca, Tanger, Faro, Dzserba és Krakkó. Berlin október végétól már Orly-ról is elérhető napi egy járattal.

A meghirdetett menetrendben lehetnek változások. Az Air France arra kéri az utasokat, hogy foglalás, valamint utazás előtt ellenőrizzék a belépési és utazási feltételeket az airfrance.traveldoc.aero oldalon.

Mint azt korábban az Air France bejelentette, meghosszabbodik az ingyenes átfoglalás lehetősége, a lefoglalt jegyeket március 31-ig lehet díjmentesen módosítani. Aki nem szeretne utazni, az teljes visszatérítést kérhet.

Az Air France júliusban indította el a Ready To Fly dokumentumellenőrző szolgáltatását, amelynek segítségével a meglévő egészségügyi dokumentációt lehet ellenőrizni, így elkerülhető az utasfelvételi eljárás ezen része. A szolgáltatás ma már 65 repülőtérről és 130 útvonalon érhető el.

A légitársaság egészségvédelmi intézkedéseit legutóbb a Skytrax is elismerte és COVID Kiválósági Díjjal tüntette ki az Air Frace-ot. A repülőgépek fedélzetén kötelező a maszk viselése, a 3 perceként cserélődő levegőt a vírusok 99 százalékát kiszűrni képes HEPA-szűrők tisztítják, a felületeket pedig folyamatosan fertőtlenítik.


Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.