hirdetés
hirdetés

2800 munkahely szűnik meg 2014-ben az Air France-nál

Megerősítette szerdán az Air France vezetősége, hogy újabb leépítést tervez: 2014-ben 2800 munkahely szűnik meg a hat éve folyamatosan veszteséggel működő francia légitársaságnál.

hirdetés

A leépítésekről október 4-én kezdőnek az egyeztetések a szakszervezeti képviselőkkel - jelentette be Frédéric Gagey, az Air France elnöke.

Július végén a légitársaság vezetősége már jelezte, hogy a közeljövőben 2500 munkahely megszüntetését tervezi, amiről ősszel szeretne tárgyalni a szakszervezetekkel.

A múlt év kezdete és 2013 vége között 5122 munkahelyet már megszüntetett, illetve jelenleg számol fel a légitársaság. Az elmúlt két évben összesen 5600-zal csökkent az Air France munkatársainak száma, és a fizetéseket befagyasztották. A légitársaságnál a szerződéses munkatársakkal együtt jelenleg 100 ezer 700-an dolgoznak.

A vezetőség a szerdai sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy a 2012 elején megkezdett megtakarítási program folytatásaként egyre több, elsősorban franciaországi szolgáltatásához - amelyek költsége nagyon magas - alvállalkozókat vesz majd igénybe és megerősíti fapados leányvállalatát, a Transaviát.

Az Air France elnöke az új intézkedéseket azzal indokolta, hogy a cégcsoport 2013-ban sem tud egyensúlyba kerülni, és ez lesz folyamatosan a hatodik év, amelyet veszteséggel fog zárni. A Transaviát illetően elmondta, hogy a párizsi Orly-repülőtérről újabb európai célállomások felé fognak indítani járatokat.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés