hirdetés
hirdetés

2,3 millióval több vendégéjszaka idén...

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján a január–augusztus közötti időszakban hat százalékkal nőtt a külföldi vendégek száma az előző év azonos időszakához képest. Összesen 43,5 millió külföldi vendégéjszakát regisztráltak, amely 2,3 millióval haladja meg az előző év ugyanezen időszakának adatait - közölte a Turizmus Online-nal a DZT, Német Turisztikai Hivatal.

hirdetés

Ez a kiemelkedő eredmény Németország külföldi tartós pozitív imázsának köszönhető. „Az úticél Németország nemcsak rendkívüli számszerű eredményekkel mutatja meg kiemelkedő szerepét a nemzetközi turizmusban, de kiváló imázzsal is rendelkezik – erősíti meg a tényt Ernst Burgbacher, a Gazdasági és technológiai minisztérium államtitkára, valamint a középosztályért és a turisztikáért felelős megbízottja. A DZT 29 országban végzett marketingtevékenysége pedig jelentősen hozzájárul ehhez az eredeményhez” – mondja a turisztikai felelős.

Németország pozitív imázsát két különböző felmérés is alátámasztja, ezek közül az Anholt-GfK Roper Nation Brands Index eredményeit most tették közzé: az országimázsindex alapján Németország 2011-ben is, mint előző évben, a második helyen áll a rangsorban. Ezen felül az idei Világgazdasági Fórum (World Economic Forums, WEF) Turisztikai Versenyképességi Indexe (Travel & Tourism Competitiveness Index, TTCI) a Svájc mögött szintén a második helyre sorolja Németországot a 139 nemzet turisztikai versenyképességét vizsgáló felmérésben. Az utolsó, 2009-es TTCI felmérésben Németország még a harmadik helyen végzett. „Ezzel az új eredménnyel az úticél Németország a nemzetközi rangsorban további előnyre tett szert. A tartós pozitív imázshoz nagyban hozzájárultak az olyan óriási rendezvények, mint a 2006-os FIFA Labdarúgó-VB” – magyarázza Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

Németország 2011-ben egy hellyel javítani tudta turisztikai imázsát is, így a Nation Brands Index listáján a nyolcadik helyet foglalja el. A labdarúgó-világbajnokság előtt Németország a 19. helyen szerepelt, az óriási sportesemény után azonban azonnal hat helyet javított, így a 13. helyre került.

Az Anholt-GfK Roper Nation Brands Index a GfK Roper Public Affairs & Mediával évente közösen elvégzett felmérés. Az országimázsindex 50 ország imázsát vizsgálja export, kultúra, emberek, turizmus, kormányhatalom, illetve emigráció/befektetés szempontok szerint. Évente kereken 20 ezer 18 év fölötti felnőttet kérdeznek meg 20 fejlett és fejlődő országban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai