Nyílik a pesti Nordsee

Napokon belül új éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A halételeiről híres étteremlánc a budapesti belvárosban nyitja meg "zászlóshajó" éttermét.

A nagyméretű, és a teljes Nordsee választékot kínáló vendéglátóhely megnyitása a németországi központú cég új terjeszkedési politikájának része: az idén hazánkon kívül Görögországban, Spanyolországban, Törökországban, az Emirátusokban és Bulgáriában folytatják a terjeszkedést.
Másfél évvel az első – még kisméretű – egység megnyitása után újabb éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A magyar vásárlók hamar megkedvelték a lánc első, a West End City Centerben átadott hazai Nordsee éttermét. A sikeres bemutatkozás után a Nordsee a hálózat további fejlesztéséről döntött – még 2009-ben. Ezt azonban a gazdasági válság egy ideig késleltette. A Váci utcában napokon belül megnyíló Nordsee már az étteremlánc teljes kínálatát forgalmazza majd. Az alapanyagokat – a többi Nordsee országhoz hasonlóan – Németországból szállítják Budapestre. A vendégek így a külföldön már megszokott – a salátáktól az óriáshomárig ívelő – teljes kínálatot találják majd a most megnyitásra kerülő Nordsee egységben is.
A magyarországi egységek üzemeltetésért felelős Pekár Botond elmondta, hogy a hálózat még az idén tovább bővül. A negyedik negyedévben várhatóan Budán nyílik meg a Nordsee harmadik hazai étterme.
A prémium minőséget kínáló "halétterem" sikere azért is figyelemre méltó, mert a magyar lakosság halfogyasztása jóval alulmúlja az uniós átlagot. A külföldön működő Nordsee éttermek ugyanakkor rendkívül népszerűek a magyar turisták körében is.
A korábban csak Ausztriában és Németországban működő Nordsee az elmúlt évben erőteljes növekedési stratégiát fogadott el. A magyar piac mellett az idei esztendőben Görögországban, Törökországban, Spanyolországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Bulgáriában is nyíltak és nyílnak folyamatosan üzletek.
(Forrás: elelmiszer.hu)

Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.