A Bocuse nulladik napján volt is meglepetés, meg nem is

Ahogy az a Lyon-i döntő alkalmával már megszokott: a nulladik napon minden induló csapat a piacra indult, ahol várja majd őket a meglepetés alapanyag is...

Ámde nem így történt.

A magyar csapat kedd reggel, másodikként áll majd rajthoz Lyonban. Hétfő délután a Bocuse d'Or döntőbe került nemzetei összegyűltek a SIRHA területén berendezett METRO piacon, hogy összegyűjtsék a versenyzésükhöz szükséges alapanyagokat.

A Bocuse d'Or elmúlt éveiben mindig volt meglepetés alapanyag, amit a csapatok csak a piacon tudtak meg. Idén azonban ezt a szabályt nem tartották fenn. Ahogy Pohner Ádám, a magyar csapat séfje fogalmazott: "idén a chartreuse volt a meglepetés".

A csapatoknak ugyanis két ételt kell elkészíteniük: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.

A magyar csapat -  Pohner Ádám, Hamvas Zoltán (elnök), Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) -  kedd reggel 8:10-kor rajtol a döntőben.

Az első napon, azaz kedden tíz ország versenyzik, a magyarok kezdenek másodikként. Ádámék abszolút kiegyensúlyozottan várják a versenynapot. Magabiztosak, elszántak, és most már csak a főzésre koncentrálnak.

 

Kedden rendkívül erős lesz a mezőny, aznap főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is. A piacozás előtt arról is sorsolást tartottak, hogy hogyan alakul a kóstoló zsűrizés.

Ennek megfelelően Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz majd részt.

Forrás: Fotók: Fekete Antonio


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.