hirdetés

A borok királya, a királyok bora a The Ritz-Carlton Budapestben

A The Ritz-Carlton, Budapest tematikus eseménysorozatának keretén belül minden hónap közepén, Varga Dániel sommelier és Tóth Dénes kreatív cukrász közreműködésével egy nem mindennapi menüsort mutat be a szálloda Tokaji borkínálatából és desszertvariációiból a Kupola Lounge-ban.

hirdetés

Magyarország északkeleti részén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti lábainál található Tokaji borvidéket az UNESCO Világörökség Bizottsága, 2002-ben felvette a világörökségi listára Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven, de a tokaji borok története egészen a 1530-as évekig nyúlik vissza.

„De gustibus non est disputandum” vagyis ízlésről nem lehet vitatkozni, mondták a latinok. A Tokaji borok kapcsán szerencsére erre nincs is szükség, mivel teljes az egyetértés abban, hogy különlegességüknek köszönhetően méltán váltak világhírűvé és lettek a desszertek elválaszthatatlan kísérői. Magyarország egyik leghíresebb borvidékének adózva, a The Ritz-Carlton, Budapest egy különleges esttel várja az érdeklődőket, ahol a kiváló Tokaji borok mellett a szálloda híres desszertjei kapják a főszerepet.

„A borok királya, a királyok bora. Ezzel a jelzővel illette XIV. Lajos a 18. században híressé vált Tokaji aszút. Szerencsére a Tokaji iránti rajongás azóta is töretlen, és ma is kiváló borokkal örvendeztetnek meg minket a borvidék termelői és borászai, amelyek tökéletes párost alkotnak egy-egy jól megkomponált desszertkülönlegességgel.” – mondta Varga Dániel, a The Ritz-Carlton, Budapest sommelier-je.

A kóstoló során felszolgált borok között megtalálható Demeter Zoltán könnyed szerkezetéről és finom édességéről híres Birtokbora, mely mellé a La Dolce Framboisier elnevezésű, málnás desszertkülönlegességet kínálja a hotel kreatív cukrásza. Bemutatkozik még a Pelle Pincészet virágos, gyümölcsös Zsófia Cuvée-je egy kiváló Toscana Red Fruit torta társaságában, valamint egy 3 puttonyos Oremus Aszú, amelyet a hotel Lovely Chocolate tortája kísér. A kóstolósort a Matias Borászat 6 Puttonyos Aszúja zárja sós karamellával párosítva.

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk