hirdetés
hirdetés

A fák is dalra fakadnak az idei Esztergomi Adventi Vásáron

December 1-24. között idén, a korábbi évek megszokott helyszínéhez, a Széchenyi térhez a Simor János sétálóutca is csatlakozik, így igazi adventi városi körséta fogadja a karácsonyi közönséget a történelmi belvárosban.

hirdetés

A szervezők az idei évben a megszokott látványos kültéri installációk, és a teljes belvárost körbeölelő fényfüzérek mellett újdonsággal is készülnek: adventi zenefák fogadják a vendégeket, amelyek a 80-as évektől napjainkig, a legnépszerűbb karácsonyi dalokat játszák gombnyomásra. A szervezők célja, hogy a mai friss, ismertebb dallamok mellett, a régi idők karácsonyi dalaival a legszebb gyermekkori emlékeket is felidézhessék a látogatók.

A város szívében kialakított műjégpálya az egész adventi időszakban vonzó sportolási célpont / Forrás: visitesztegom
A város szívében kialakított műjégpálya az egész adventi időszakban vonzó sportolási célpont / Forrás: visitesztegom
 

A Széchenyi tér közepén megnyíló 450m2-es műjégpálya minden nap várja a közönséget, és jeges sportokat kedvelők számára külön eseménnyel készülnek, hiszen jéghoki, curling, jégtánc bemutatónap is színesíti a programkínálatot. A korcsolyapálya egészen január 7-ig, vagyis a téli iskolai szünet teljes ideje alatt elérhető lesz a vendégek számára.

A fiatalabb korosztályra is gondolva, az idei évtől minden péntek este DJ-vel fűszerezett zenei jégpartyt szerveznek Esztergomban, de emellett további 50 adventi program várja a látogatókat a városban december 1-24. között.

Esztergom különös hangsúlyt helyezett arra az idei évben, hogy az országos adventi vásári kínálatban kiemelkedjen gasztronómiai sokszínűségével, minőségi tartalmával. Kézműves hamburgerek, smoker ételek, erdélyi recepttel készülő kürtös kalács, egyedi hangulatú gesztenyeárus, puncsok, forró italok hatalmas választékával fogják várni a látogatókat, figyelve a minőségi kínálatot kedvelő látogatókra.       

Immár hagyományosnak mondható, hogy egy különleges és egyedi adventi előadás nyitja meg december 2-án a várakozás időszakát. Az Esztergomi Angyaljáték a Széchenyi tér egyik történelmi épületének ablakából megjelenő angyalokkal kezdődik, és kifejezetten erre az alkalomra írt esztergomi adventi dallal záródik.

 

(forrás: visitesztergom / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk