hirdetés
hirdetés

A hatodik nap

Már hatodik napja folyik a Best Reisen tunéziai tanulmányútja...

hirdetés

A hatodik napon eljött a várva várt kirándulás, amikor egy dzsip szafari keretében ismerhettek meg számos újabb fantasztikus helyszínt az utazáson részt vevő partnerek a Best Reisennel.

Úton a kiinduló pont felé egy megállót még beiktatott a társaság, ahol Chott el Jerid sóstó kiszáradt medrében sétáltak egyet. A tó medre végeláthatatlan messzeségbe nyúlik. Az út ketté osztja a medret, egyik partján a magasba nyúló hegyek, másik oldalán pedig a horizonttal összemosódó meder szab határt az emberi szemnek csupán. A megálló után egy kis utazást követően már meg is érkeztek a dzsip szafari kiinduló pontjához. 5-6 fős csoportokba alakulva indult el a 5 autóból állókaraván, melynek első megállója már egy természetes oázis volt Chebika városában, ahol egy patak köré gyönyörű pálmaliget alakult ki a hegyek völgyeiben.

A csodálatos látványt nyújtó oázis - mely az algériai határtól csupán pár kilóméterre található - után jött az adrenalintúra, irány a homokos dűnék közé! A helyi sofőrök elképesztő helyismerettel rendelkeznek. A biztonságot szem előtt tartva,a leg izgalmasabb dombokat mászták meg az autók és a soron következő etap végén ismét egy világhírű helyszínen jött a pihenő: A Star Wars béli Mos Eisley (Tunézia, Tozeur városa). A filmbéli Tatuin bolygó egyik elképzelt városában forgatták a Star Wars sok jelentét mintegy 14 hónapon keresztül. Szenzációs érzés volt, ahogyan a szemük előtt elevenedett meg a korszakos amerikai kasszasiker, amikor az épületek között, egy-egy meglévő díszletet megcsodálva sétáltak a sivatagban. A forgatási helyszín után ismét útra kelt a karaván, mely már meg sem állt a csapatot szállító buszig.

Az ebédet a Metlaoui városában, a Hotel Thelja éttermében fogyasztották el, utána pedig jött az utolsó város a programokat tekintve: Kairouan. A város híres mecsetét és az attól pár méterre lévő szőnyeg készítő üzem volt a program része, ahol gyönyörű kézi és gépi előállítású szőnyegek találtak gazdára. A nap utolsó állomása Sousse volt, a szállás és a vacsora Port El Kantanoui kikötő mellett közvetlenül fekvő Hotel Hannibal Palace-ban várta csapatot, de levezetés gyanánt még egy esti séta a kikötőben, vagy a helyi vidámpark játékainak kipróbálása jelentette a nap végét. Ki-ki kedve szerint zátra az élményekben gazdag napot. Az utolsó előtti napon Sousse megismerése következik...

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés