hirdetés
hirdetés

A lengyel kormány megveszi a Curie házaspár franciaországi nyaralóját

Megvásárolja a lengyel kormány azt a Párizs egyik délnyugati külvárosában (Saint-Remy-les-Chevreuse-ban) lévő házat, amelyet a Nobel-díjas tudósházaspár, Marie és Pierre Curie használt 1904 és 1906 között.

hirdetés

Marie Curie – Maria Sklodowska néven –Varsóban született, a lengyel kormány számára pedig prioritás a Lengyelország történelme szempontjából jelentősnek ítélt helyek és tárgyak gondozása, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Daniel Cazou Mingot ingatlanügynök azt mondja, az ingatlan 1890-ben épült, majd 1904 és 1906 között Pierre és Marie Curie üdülőhelye volt. Hétvégén, ünnepeken, nyári szabadságra jöttek ide. Nem dolgoztak ehelyütt, így nincs nyoma annak sem, hogy itt kísérleteket végeztek volna.

 
 
A közel 800 ezer euróba kerülő, mintegy 120 négyzetméteres ház jelentős felújításra szorul, de az eredeti kandallók és cserepek felidézik azt a korszakot, amikor a Curie házaspár még itt tartózkodott.

Ellenzékiek kritizálják a lengyel kormányt, mondván, hogy a ház vásárlására és felújítására fordítandó pénzt hasznosabban is el lehetne költeni.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai